Gå til sidens hovedinnhold

Hele Bergen holdt pusten

Norgesrekorden var i fare, men så kom snøen.

(iBergen.no): Se bilder av snøen nederst.

Bergen er godt på vei mot å sette ny norgesrekord for antall sammenhengende døgn med målbar nedbør. I dag er byen inne i sitt 74. døgn på rad med målbar, men rekorden satt i Horni i vestre Bærum i 2000på 87 nedbørsdøgn, sto i fare etter at det i går ble meldt om et meget tørt døgn fra onsdag morgen til torsdag morgen. Et nedbørsdøgn regnes fra klokken 0600 til samme tidspunkt dagen etter.

- Bergen ser ut til å kunne pustet lettet ut nå. Dette døgnet var ventet å bli veldig tørt, men i og med at det snør nå ser det ut til at det kan bli rekord, ja. I overskuelig fremtid har vi ikke tro på at det blir en finværsdag i byen, forteller Arnstein Tjøstheim til iBergen.no. Han er meteorolog ved Værvarslingen Vestlandet.

For å tangere værrekorden må det falle nedbør frem til 23. januar. Med ett nedbørsdøgn til settes det ny norgesrekord i Bergen.

Selv om Tjøstheim tror rekorden vil bli slått setter han bremsene på for rekordhungrige bergensere.

- Vi har ikke offisielle vær prognoser for lenger enn frem til 19. januar så jeg vil ikke love noe, men det ser bra ut, med tanke på rekord, sier Tjøstheim.

Det er ikke ventet at snøen kommer til å ligge særlig lenge, ettersom det er meldt regn i morgen ettermiddag. Temperaturene vil også stige til seks, syv grader og det vil bli mildt, melder Tjøstheim om.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis