Gå til sidens hovedinnhold

Helikopter styrtet i tankbil

Helikopteret styrtet og traff tankbilen med 7.000 liter diesel.

To personer er brakt til sykehus etter at et helikopter ved 13-tiden mandag styrtet i nærheten av Rudskogen motorsenter i Rakkestad kommune i Østfold. Det var tre menn om bord i helikopteret. Tredjemann skal ha sluppet fra ulykken uten skader.

- Helikopteret styrtet på taket til en tankbil som sto parkert i området, sier operasjonsleder Rune Arneberg ved Østfold politidistrikt til Nettavisen.

Han forteller at de tre mennene om bord kom seg ut av helikopteret ved egen hjelp og selv varslet om ulykken.

- Bevisstløs etter ulykken
Først så det ut til at alle de tre i helikopteret kom fra ulykken med lettere skader. Senere har én av de tre som var om bord falt bevisstløs om, og han er blitt fløyet til Ullevål universitetssykehus for videre undersøkelser.

- En av de tre gikk i koma. Han ble fløyet til Ullevål. Piloten er kjørt til sykehus i Fredrikstad, sier operasjonsleder Rune Arneberg til Nettavisen.

Mannen som ble fraktet til Ullevål har fått lette hodeskader. Han er under intensivbehandling og tilstanden er stabil, opplyser Ullevål universitetssykehus i en pressemelding.

Den tredje om bord skal ha sluppet fra ulykken uten skader.

Ifølge Rakkestad Avis skal firmaet Planbo ha leid inn helikopteret for å fotografere utbyggingsområdet. Helikopteret styrtet på området der Planbo driver utbygging av sin nye boligfabrikk.

Øyenvitner forteller til Nettavisen at helikopteret hadde fløyet over grustaket en liten stund før det gikk ned.

- Begynte å slenge
- Vi så at det begynte å slenge, og det så ut til å ha problemer. Det fikk vi jo rett i like etterpå, sier øyenvitne Vidar Heen til Nettavisen.

- Helikopteret ligger opp ned på en tankbil, og er helt smadret, sier han. Heen så selv at de tre i helikopteret gikk for egen maskin etter ulykken som kunne gått så uendelig mye verre.

Tankbilen inneholdt 7000 liter diesel. Heldigvis traff helikopteret førerhuset, og ikke selve tanken. Helikopteret smalt også borti bakenden på en varebil før det havnet oppå tankbilen. Det var ingen personer i tankbilen da den ble truffet.

(Saken fortsetter under bildet)

Byggeplass
Helikopteret er av typen Robinson R44. Ifølge Luftfartstilsynet eies den fireseters maskinen av Nordkapp Invest AS. Daglig leder Ronny Antonsen var mandag ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

Det brøt ikke ut brann, men brannvesenet var raskt på stedet og skumla helikopteret og tankbilen.

Politiet fikk melding om styrten klokken 13.15.

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?