Gå til sidens hovedinnhold

- Helstad er snart LSK-spiller

Thorstein Helstad blir trolig presentert som Lillestrøm-spiller i første halvdel av juli.

Thorstein Helstad er etter det RB-sporten erfarer kun formaliteter unna å bli LSK-spiller. Overgangen blir trolig bekreftet i første halvdel av juli.

Verken spillerens agent Stig Lillejord eller LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann ønsker å bekrefte at den nåværende Monaco-spissen kommer til å signere en kontrakt med LSK.

– Så lenge ingenting er klart, ønsker jeg ikke å spekulere i det, sier Bjarmann.

– Vi jobber med å terminere Thorsteins kontrakt i Monaco, så får vi se hva som skjer dersom det går i orden, sier Helstads agent Stig Lillejord.

Spilleklar i august
35-åringen kom til Monaco som Le Mans-toppscorer for ett år siden.

Men etter at klubben byttet manager har han slitt med spilletid. Med ny russisk eier og friske penger inn, har veien til klubbens førstelag blitt lenger.

Allerede for noen uker siden gjennomførte Helstad den medisinske testen på Åråsen. Ut fra det Romerikes Blad kjenner til, gjenstår kun detaljer før Helstad kan presenteres som ny LSK-spiller.

Trolig blir overgangen offentliggjort i begynnelsen av juli.

Klar for spill i LSK-trøya blir spissen uansett ikke før 1. august, og bortemøtet med Sandnes Ulf 5. august er den første kampen han kan spille.

Men dersom alle papirer er i orden, kan hedmarkingen trene med sin nye klubb i god tid før det.

Rodgers ferdig i LSK
Salget av Björn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen nye skade, betyr at Helstad neppe blir den eneste spissen som kommer inn på Åråsen i sommer.

– Vi skal ha inn en spiss som erstatter for Björn. I tillegg betyr Fredriks forlengede skadeperiode at vi planlegger å hente inn ytterligere en angrepsspiller i sommer, sier Bjarmann.

Luke Rodgers som ble signert som Gulbrandsen-erstatter før overgangsvinduet stengte i april, har spilt sin siste LSK-kamp.

– Han kommer ikke til å spille for LSK igjen. Vi visste det var en gambling da vi hentet ham siden vi hadde dårlig tid da Fredrik ble skadet i serieåpningen. Overgangen har ikke gått helt slik vi håpet, men den har heller ikke kostet oss mye, sier Bjarmann.

Avventer flere overganger
Sportsdirektøren utelukker ikke at det kan bli hentet inn enda flere spillere i sommer.

– Vi vil kanskje se på mulighetene for å gjøre noe nå som vi opprinnelig hadde planlagt å gjøre i januar. Men om det blir flere overganger vet vi ikke. Det er fortsatt lenge til overgangsvinduet åpner, og mye kan skje fram til 1. august, sier Bjarmann.

Sigurdarson er «norsk»
Én ting LSK også må ha i tankene når det gjelder spilleroverganger, er nasjonaliteten til spillerne som skal hentes inn siden det kun er lov til å ha ni spillere som er utviklet utenfor Norge.

Med Luke Rodgers og Effiom Otu Bassey (på utlån i Nigeria) ute av troppen, er det plass til to ikke-norske spillere.

Sigurdarson teller i en slik sammenheng som norsk siden han har vært over tre år i Norge.

Ved å hente inn Helstad, vil derfor LSK erstatte «norske» Sigurdarson med en nordmann.

RB-sporten har tidligere skrevet om midtstopper Steffen Hagen (Odd) og venstreback David Myrestam (GIF Sundsvall) som aktuelle for LSK.

Foreløpig er det ikke noe nytt rundt mulige overganger for disse to spillerne. Rosenborg ryktes også være interessert i den svenske backen Myrestam.

Les mer fra Romerikes Blad her.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken