Gå til sidens hovedinnhold

Helstad knuste Glimt

Scoret hat trick da Brann lekte med Bodø/Glimt.

BRANN-BODØ/GLIMT: 4-1

Det var klasseforskjell mellom Brann og Bodø/Glimt på Brann stadion lørdag. Gang på gang ble Glimt-forsvaret satt på prøve, og en meget god Thorstein Helstad var ofte farlig frempå og var virkelig i form. Bodø/Glimt virket litt satt ut av spillet til Brann og hadde veldig lite å vise til.

Helstad scoret sitt ellevte mål for sesongen og Brann-trener Mons Ivar Mjelde var strålende fornøyd med superspissen sin.

- Thorstein kunne ha scoret seks-syv mål alene i dag, sa Mjelde til TV2 etter kampen.

Herjet på venstrekanten
Det virket som om Glimt ikke trivdes i sommersola i Bergen og ble til tider kjørt over av løpssterke vestlendinger.

Helstad startet festen allerede etter tre minutter da han løp fra alt på venstrekanten og satte ballen sikkert til side for Pavel Londak som virkelig fikk kjørt seg på Brann Stadion.

Helstad og Petter Vaagan Moen terroriserte på venstresiden til Brann og var en konstant trussel mot et rufsete Glimt-forsvar.

Etter en rekke mislykke skuddforsøk fra Njogu Demba-Nyren fikk han sin andre scoring for sesongen ett minutt på overtid av første omgang. Jan Gunnar Solli var i fint driv på høyresiden og fikk lagt inn til Demba-Nyren som fikk stå helt alene på åtte meters hold og sette ballen sikkert i kassa.

Saken fortsetter under bildet.

Brann hadde syv sjanser i første omgang, og hadde fortjent å lede mer.

Overkjørte Glimt
Etter en frisk start av andre omgang med et par gode sjanser av Jan Derek Sørensen og Thiago Martins, virket det som Bodø/Glimt endelig hadde våknet til liv.

Men dette var Branns kveld.

At det ikke ble 3-0 i det 54. minutt er smått utrolig. Eirik Bakke pirket ballen mot mål fra tre meter, men Runar Berg reddet på strek. Ballen gikk ut til Solli som skjøt fra 20 meter, men utrolig nok reddet Berg ballen på streken igjen!

Og Brann var sugne på flere mål. I det 66. minutt kommer Helstad igjen alene mot Londak, men Glimt-keeperen reddet mesterlig. Minuttet etter kom en trippelsjanse til Brann, men ballen ville ikke i mål.

Spikeren i kista
I stedet går det som det ofte går i fotballen. Mot spillets gang kontrer Glimt og Thiago Martins setter ballen i mål til 2-1 etter pasning fra Trond Olsen. Man ante en viss nerve i kampen igjen.

Men få minutter etter reduseringen drepte Helstad all spenning i kampen. Demba-Nyren serverte en lekker pasning til spissen som igjen var ute på venstrekanten. Alene med Londak gjorde han få feil og satte ballen iskaldt ned til venstre for Londak og det var en fullt fortjent 3-1-ledelse.

Lufta gikk fullstendig ut av et Glimt-lag som gikk i oppløsning og det skulle ikke gå mange minuttene før det burde blitt scoret ytterligere. Helstad var på farten igjen og på pasning fra Vaagan Moen rundet han Londak som var på bærtur utenfor 16-meteren, men avslutningen ble for svak og Glimt fikk klarert til corner.

Kampen ble deretter preget av et Glimt-lag som hadde gitt opp, mens Brann kontrollerte kampen. Men to minutter på overtid ble Vaagan Moen dratt ned i feltet og dommeren pekte helt korrekt på straffemerket. Helstad var sikker som banken fra krittmerket og satte ballen sikkert ned til høyre for Londak.

Dermed ebbet kampen ut og Brann kunne innkassere tre fullt fortjente poeng i et strålende solskinn på Brann stadion.

Maskinfotball
Det var kontraster i trenernes uttalelser etter kampen.

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsten var skuffet, men imponert av Brann.

- Brann var bedre enn oss. Når de scorer rett før pause blir det tungt. Vi bestemte oss for å gå ut i andre omgang og gi alt, men Brann vant fortjent.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde var derimot en glad herremann.

- Vi får et tidlig mål som gjør at vi kan senke skuldrene. Vi får kampen inn i vårt tempo og viser at vi kan spille den maskinfotballen vi spilte i fjor, sa Mjelde til TV2.

Helstad var mest imponert over laget etter utklassingen.

- Vi var meget bra defensivt i dag og det gjør at vi lettere kommer på gode overganger. Spillerne var gode i pasningsspillet i dag, sa tremålsscoreren etter kampen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken