Gå til sidens hovedinnhold

Helstad taus om vrakingen

Thorstein Helstad vil ikke si hva han mener om å bli satt på benken i oppgjøret mot Tromsø.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TROMSØ-BRANN 0-0:

Brann-trener Mons Ivar Mjelde valgte å starte kampen mot Tromsø med Robbie Winters ved siden av Njogu Demba-Nyrèn – og med toppscoreren sin på benken.

- Det som har vært sagt i forkant av kampen, blir mellom oss. Vi er 23-24 spillere i denne stallen vår som alle har lyst til å spille. Sånn er det bare, og mer vil jeg ikke si om den saken, sier toppscorer Helstad.

Les også:
Sigurd syndebukk
Mjelde slakter Alfheim-matta

Ville gjort det samme igjen
- Det var taktiske vurderinger som lå til grunn for valget av Winters og Nyrén, forklarer Mjelde.

Helstad har lenge vært en kritiker av kunstgress. Mot Aalesund tidligere i sesongen leverte han en blek forestilling på kunstig underlag.

- Med sitt lave tyngdepunkt er Winters det vi kan kalle en god «kunstgresspiller», og han har tidligere gjort det godt på Alfheim. Den taktiske vurderingen vår gikk ut på at han sammen med Nyrén skulle «mørne» Tromsø-forsvaret, og at Thorstein Helstad skulle komme inn etter hvert og utnytte de rommene vi mente Tromsø-forsvaret etter hvert skulle etterlate seg, forklarer Brann-treneren.

Nå i ettertid vil de fleste kunne hevde at forestillingen ikke akkurat gikk hundre prosent etter Brann-trenerens planer, men Mjelde ville ikke gjort noe annerledes om han fikk velge på nytt igjen.

- Dette blir helt hypotetisk. Jeg vil ikke si at taktikken mislyktes, så jeg ville nok gjort den samme vurderingen om kampen skulle vært spilt i morgen, sier han.

Mons bestemmer
Thorstein Helstad avstår også fra å kommentere de taktiske vurderingene, og vil heller ikke gi noen vurderinger av seg selv i forhold til Winters på kunstig underlag.

- Det er Mons som velger taktikken. Sånn er det bare, sier Helstad.

Det hører med til historien at Helstad fikk spille hele den andre omgangen – uten at han preget forestillingen i særlig grad.

- Det er ikke Helstads feil! Vi klarte ikke å servere ham gode nok oppspill. Backene til Tromsø maktet å skjære av våre forsøk, så derfor ble det mye løping på Thorstein uten uttelling, forklarer treneren.

- Vi ble spilt veldig lavt av Tromsø, men noe av dette var jo bevisst fra vår side. Vi kan reise hjem med poeng fra Tromsø – og vi holdt «nullen» på bortebane. Det er noe vi skal ta med oss som svært positivt, sier Helstad.

- Regner du med å få spille fra start igjen på hjemlig naturgress mot Vålerenga 16. mai?

- Jeg ønsker å spille. Men det er Mons som bestemmer, sier Thorstein Helstad.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten