Gå til sidens hovedinnhold

- Helt hull i hodet

Tommy Høiland var verken nådig mot seg selv eller Demar Phillips etter at begge ble utvist i dramaet i Ålesund.

ÅLESUND (Nettavisen): For en gangs skyld var AaFK favoritter foran lokalderbyet mot Molde, men AaFKs Molde-kompleks ser ut til å ha ingen ende.

- Det er ikke godt å ha lillebror foran seg på tabellen; AaFK er et lag vi bør ha bak oss. Det blir tøft å ta de igjen, men alt er mulig. Jeg synes at vi viser i dag at Molde fortsatt er best i fylket, forteller Tommy Høiland til Nettavisen.

Symptomatisk nok manglet AaFK en rekke sentrale spillere, og situasjonen ble ikke bedre av at Michael Barrantes først ankom stadion 20 minutter før kampstart.

Dermed lå alt til rette for at Molde- og Magne Hoseth-spøkelset kunne leve videre på Color Line Stadion. Hoseths to scoringer i Ålesund var intet annet enn oppskriftsmessig.

- En veldig god dag å være Molde-spiller. Denne kampen viser at vi har underprestert tidligere i år. I dag viste vi en fantastisk lagmoral, sier Hoseth.

Midtbaneeleganten har nå scoret sju mål i løpet av hans ni siste kamper mot AaFK.

Så svart – og så rødt
Dette havnet imidlertid i skyggen av hendelsen som fant sted i det 39. minutt. Da hadde allerede Even Hovland stanget en Hoseth-corner i mål, og frustrasjonen var stigende på Color Line Stadion.

(artikkelen fortsetter under bildet)

På den neste dødballen svartnet det for Demar Phillips. Jamaicaneren rakk akkurat kampen i Jo Nymo Matlands karantenefravær, men tok ikke vare på sjansen da han «kneet» ned Tommy Høiland.

Phillips knespark var ikke kraftfullt, men Høiland falt likevel teatralsk i bakken. Svein Oddvar Moen så ingen annen løsning enn å gi Phillips marsjordre.

- Jeg gir en liten dytt for å komme meg løs, så sender han kneet i ryggen min. Det er idiotisk av ham å gjøre, og det røde kortet er soleklart, mener Høiland.

Rogalendingen, som skaffet utallige straffespark i sin tid i Sandnes Ulf-trøya, er kjent for å være en provokatør.

- Jeg gjorde ikke noe for å provosere han, og det var heller ingen andre dueller i kampen mellom oss som kan ha provosert han. Det var rett og slett en idiotisk handling, forklarer Molde-spissen.

I den samme duellen fikk Høiland gult kort. 20 minutter før full tid fikk han sitt andre gule. Dermed måtte også han ta en tidlig dusj.

-Tommy må få være seg selv
24-åringen er minst like hard med seg selv som sin utviste kollega fra Jamaica.

- På stillingen 3-1 var det helt unødvendig å gå så hardt inn i duellen med Sten Grytebust. Det var helt hull i hodet av meg, beklager Høiland.

Det er Molde-legenden Daniel Berg Hestad enig i.

- Jeg var redd for at det kunne skje. Tommy må være kaldere i hodet, sier Berg Hestad.

Like bombastisk er imidlertid ikke Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg tar Tommy med hud og hår. Han spiller med en enorm energi og vilje. Det kan jeg ikke ta vekk fra han. Tommy må få være seg selv, sier Solskjær til Nettavisen.

- Samtidig vet han det selv veldig godt at han ikke burde gjort det. Det slik han lærer.

- Burde scoret sju-åtte mål
AaFK-trener jan Jönsson skal på sin side ta en alvorsprat med Phillips. Temaet blir oppførsel.

- Det er så forferdelig dumt å gjøre det. Jeg skal definitivt snakke med ham om det. Det ødelegger kampen for oss, sukker Jönsson.

- I 2. omgang kjører vi på og tar store sjanser med ti mann. Vi spilte med stor risiko og fikk mange kontringer imot, men vi gjør i hvert fall et forsøk. Vi skapte mange farligheter og kunne jo scoret fem mål, mener AaFK-treneren.

Også Molde var ineffektive i dette høydramatiske lokaloppgjøret. Da AaFK blottla seg med én mann mindre på banen, ble kontringsrommene enorme for Moldes hurtige angrepsess.

De ble ikke utnyttet spesielt godt.

- Vi burde scoret sju-åtte mål i dag. Det er det eneste minuset jeg finner fra denne kampen. Seieren betyr veldig mye for oss og viser at vi er på rett vei, sier Solskjær.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken