Gå til sidens hovedinnhold

- Helt klart en heksejakt

Sepp Blatter får støtte av sin tidligere visepresident.

Jack Warner, den tidligere visepresidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), mener Sepp Blatter selv er skyld i de problemene han er kommet opp i.

Men den utestengt fotballtoppen fra CONCACAF-området er heller ikke nådig mot den amerikanskledede heksejakten som han mener den store organisasjonen er utsatt for.

- Helt klart en heksejakt

Warner mener rett og slett at det er amerikanerne som har mye av skylden for den krisen FIFA gjennomgår akkurat nå, og som førte til at han selv falt dypt ned i gjørma.

- Jeg forstår ikke helt at ikke flere enn meg ser klart at dette er en amerikansk heksejakt. Det jeg heller ikke forstår er at hver gang amerikanerne nyser, så pådrar alle andre seg en skikkelig forkjølelse, sier den tidligere CONCACAF-toppen innen fotballen.

Han ga en kort pressekonferanse til noen journalister i forbindelse med et foredrag han holdt på en kongress for lærere i Port of Spania.

Vil overleve

Selv om FIFA sliter tungt i øyeblikket etter at mange av toppene i organisasjonen enten er under politietterforskning, suspendert eller utestengt for lengre tid, så tror fortsatt Warner at det er «liv laga» for den mektige organisasjonen.

Den siste utviklingen med at FIFAs etiske komité suspenderte Sepp Blatter for 90 dager, tar han ikke så tungt. Han hevder derimot med en smil at FIFA-presidenten selv er skyld i de problemene som har oppstått rundt hans person.

Blatter er også under etterforskning av sveitsiske myndigheter på grunn av en utbetaling på to millioner sveitserfranc til Michel Platini, presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og en av de aller største favorittene til å overta som FIFA-president etter Blatter i februar neste år, hvis det blir noe presidentvalg da.

Platini er også suspendert som følge av utbetalingen. Sveitsiske myndigheter mener denne pengeoverføringen er høyst tvilsom og etterforsker med tanke på korrupsjon.

Falt for eget grep

Jack Warner var en gang en svært mektig lederskikkelse innen FIFA, men etter at korrupsjonssaken sprakk tidligere i år, er han skjøvet ut i mørket. Han er plassert på sidelinjen og risikerer straffesak for svindel og korrupsjon.

- De samme folkene som forsøkte å grave et stort hull og putte meg i, faller nå for eget grep. De er i ferd med å falle ned i et enda større hull selv på grunn av egne feil og mangler, hevder Warner.

- Den dagen jeg forlot FIFA var begynnelsen på slutten for Blatter, sier den tidligere visepresidenten, som karakteriserer seg selv som en leder som «alltid har litt annerledes og avvikende synspunkter».

- Dette er på ingen måte slutten for FIFA, selv om problemene ser svært store ut. Organisasjonen har fortsatt store pengereserver til å komme seg gjennom denne krisen. Derfor ser jeg en bedre og lysere framtid for FIFA i årene som kommer, hevder Jack Warner. Han sier også at han mener amerikanernes motiv for å ta saken er at de ønsker å overta styringen av FIFA. (©NTB)

Kommentarer til denne saken