Førstesekretær Trine Lilleng ved den norske ambassaden i Riyad i Saudi-Arabia har sendt en privat e-mail til venner, via sin mailkonto i UD. Der sammenligner hun Israels framfart i Gaza med Holocaust - ved å videresende et e-kjedebrev som har sirkulert en tid.

Du finner brevet her:

Jerusalem Post skrev om saken - som også er gjengitt i en rekke andre utenlandske medier.

Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund reagerer sterkt på at Departementets mail blir brukt til å spre denne typen antiisraelsk propaganda.

På viddene
- Det er fullstendig på viddene, og helt galt å spre slike holdninger fra en arbeids-PC, når man er satt til å forvalte norsk utenrikspolitikk. Da må man gå ekstra varsomt. Jeg har i og for seg registrert en viss forklaring fra departementet. Men når meningene som her er til de grader på kanten av det jeg håper og tror Norge mener, er det desto viktigere at det kommer klart fram fra UD-ledelsens side at dette ikke hører hjemme noe sted, fastslår Høglund overfor Nettavisen.

Han har ingen formening om Lilleng bør miste jobben som følge av den famøse e-posten.

- Jeg skal ikke legge meg opp i hvordan Utenriksdepartementet håndterer sine ansatte. Det jeg syners er viktig er at UD gjør sitt ytterste for å klargjøre saken, og da fra høyt hold. Vi i Norge forstår jo saken når vi får den forklart. Men når saken ender opp i utenlandske medier, så må UD gjøre sitt ytterste for å klargjøre hvor Norge står, understreker han videre.

Krever avgang
I motsetning til Frp, så krever Kristelig Folkeparti Ungdoms leder, Kjell Ingolf Ropstad, Trine Lillengs avgang.

Han skriver på sin blogg:

- Jobber du på en norsk ambassade kan du ikke opptre på egenhånd og tro at det du sier står for din egen regning. Trine Lilleng er førstesekretær ved den norske ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia. Hun har sendt ut e-poster (fra jobbmailen) hvor hun sammenligner Israel med Nazi-Tyskland. Dette er langt over streken for en representant for den norske stat å drive med slik antisemittisk aksjon. På vegne av KrFU oppfordrer jeg Støre komme med en beklagelse til Israelske myndigheter og til å avslutte Lillengs engasjement hos UD!

Nettavisen har ikke fått fatt i Trine Lilleng for en kommentar. Men ambassadør Jan Bugge-Marth sier til dagbladet.no at han har hatt bedre dager på jobb enn i dag. UD drøfter saken nå med ambassaden.