Gå til sidens hovedinnhold

- Helt uvirkelig

Den norske ambassadøren i Damaskus var søndag tilbake i de utbrente lokalene til ambassaden. «Helt uvirkelig» er hans beskrivelse.

AMMAN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Ambassadør Svein Sevje var i Jerusalem da den norske ambassade i Syria brant lørdag. Søndag var han tilbake i Damaskus og tok seg inn i de utbrente og plyndrede lokalene til ambassaden.

- Det var helt uvirkelig å gå gjennom ambassaden. Ledninger hang og slang. Det var bare et skall igjen. Det eneste jeg tok med meg var en notatblokk. Alt annet var ødelagt eller borte, sier ambassadøren til TV 2 Nettavisen.

Jobbet på spreng
De ansatte ved den norske ambassaden har, siden opptøyene brøt løs i den syriske hovedstaden, jobbet på spreng med å evakuere nordmennene som er i området.

- Vi mener vi har kontroll over situasjonen, og vi har nå vært i kontakt med alle nordmenn som er registrert i landet, sier fungerende pressetalsmann Øystein Bø i UD til TV 2 Nettavisen litt før klokka seks søndag morgen. Det befinner seg anslagsvis 35 nordmenn i landet, men ikke alle har registrert seg hos ambassaden.Les egen sak om evakueringen her.

Ambassadøren sier at den første gruppen med nordmenn nå er evakuert fra Damaskus.

Utbrent leilighet
- Nå hviler staben litt etter å ha jobbet i et strekk fra natt til lørdag. Senere i dag vil vi ta et møte om hva vi skal gjøre fremover, sier Sevje.

Det var en leilighet i ambassaden. Her bodde førstesekretær Kari Eken Wollebæk med sin ektemann og tre år gamle datter. Sevje forteller at Wollebæk var ute i Damaskus på shopping da hun fikk beskjed om angrepet på ambassaden. Sevje sier at han var i leiligheten søndag, men at det ikke var noe igjen der.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken