Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelig toppmøte for elitefolk

Tre nordmenn skal ha deltatt på den mystiske Bilderberg-konferansen.

Forrige helg gikk den myteomspunnede Bilderberg-konferansen av stabelen i Sitges utenfor Barcelona, Spania. Sikkerhetsoppbudet var omfattende som alltid, og ingen av de 130 spesielt inviterte gjestene ønsket å vise seg utenfor hotellet, som var omringet av bekymrede konspirasjonsteoretikere.

Bilderberg-konferansen samler elitefolk fra hele verden som har rot i politikken, næringslivet, forsvaret og media. Hva som diskuteres bak lukkede dører, er derimot hemmelig.

Verdensherredømme?
Noen hevder Bilderberg kun er en tankesmie hvor meninger og ideer blir utvekslet. Mens andre mener å hevde at gruppen planlegger å skaffe seg verdensherredømme.

Tidligere KGB-agent og forfatter Daniel Estulin har skrevet to bøker om Bilderberg.

Han tror ikke Bilderberg er en sammensvergelse i klassisk forstand, men mener likevel at gruppen utgjør en fare, ettersom de angivelig har et felles mål om å sentralisere verdensøkonomien på en måte som kun vil gavne de store selskapene.

- Det er ikke et hemmelig samfunn. Uansett hvor mektige de er, så finnes det ingen grupper som sitter rundt et bord, holder hender og bestemmer over verdens fremtid. Det er en ideologi, sier Estulin.

En rekke tidligere konspirasjonsteorier, deriblant Kennedy-drapet, er blitt koblet til Bilderberg-gruppen.

- Norske gjester
Gjestelisten hemmeligholdes og møtet holdes bak lukkede dører. Men ifølge en lekket gjesteliste, inkluderer de prominente gjestene i år personer som dronning Beatrix av Nederland, dronning Sofia av Spania, tidligere Nato-sjef Jaap de Hoop Scheffer og WTO-direktør Pascal Lamy.

I tillegg skal tre nordmenn ha deltatt på årets konferanse. Dette er ifølge listen Svein Richard Brandtzæg, konsernsjef i Norsk Hydro, Birger Magnus, styreformann i Storebrand, og Egil Myklebust, tidligere styreformann i SAS og Norsk Hydro.

Tidligere gjester er angivelig president Bill Clinton, tidligere statsminister Tony Blair, nåværende statsminister David Cameron, og USAs finansminister Timothy Geithner.

Tidligere norske gjester skal være Thorvald Stoltenberg og Geir Lundestad.

Kilder: The Times, The Guardian, The Independent

Kommentarer til denne saken