Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelig verden til 200 millioner

Funcom forventer å selge stort med «The Secret World».

Under Games Developer Conference i San Fransisco viser Norges største spillutvikler Funcom fram sin nye storsatsning, det massive rollespillet «The Secret World». Til tross for at Funcom ikke lyktes med «Age of Conan», satser selskapet like hardt denne gangen.

Utviklingen av «The Secret World» koster rundt 30 - 35 millioner dollar, mellom 180 og 210 millioner norske kroner. Det er omtrent det samme budsjettet som for «Age of Conan», skriver Dagens Næringsliv.

- Med «Age of Conan» undervurderte vi hvor mye jobb som måtte til for å beholde spillerne lenger, sier administrerende direktør Trond Arne Aas til avisen.

«Age of Conan» har så langt solgt over 1 millioner eksemplarer, men problemet for Funcom var at spillerne rømte spillet for tidlig. Årsaken er at rollespillet mangler innhold og dybde for de spillerne som når de øverste nivåene i spillet.

Det skal ha vært et bevisst valg fra Funcoms side for å gjøre «Age of Conan» mer tilgjengelig for folk flest. Med «The Secret World» skal ting bli gjort annerledes, med mer variasjon. Ifølge Aas har Funcom vokst med erfaringene fra «Age of Conan», og klarer å utnytte pengene bedre. Den norske spillgiganten forventer å selge mer av sitt nye MMO enn de gjorde med «Conan».

«The Secret World» er et litt atypisk MMO (Massivt Multiplayer Onlinespill). Magi og mystikk er den hemmelige oppskriften til Funcoms neste spill, men nytt for dette onlinespillet er at historien legges til dagens verden, i byer som New York, London og Shanghai. Under overflaten skjuler det seg imidlertid en ny verden spillere må oppdage på egen hånd full av magi og mystikk - kanskje ikke helt ulikt den parallelle verden vi kjenner fra «Harry Potter».

«The Secret World» skal lanseres til PC enten i 2011 eller 2012.

Se bilder fra «The Secret World»:

2987

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken