Liverpool brukte mye penger på å hente Jordan Henderson fra Sunderland og det så lenge ut til at den unge midtbanespilleren skulle bli en flopp.

Under Kenny Dalglish' ledelse slet Henderson med å tilpasse seg Liverpool og han ble også brukt en del ute på kanten, som ikke er hans beste posisjon.

Etter at Brendan Rodgers kom inn i den røde klubben har imidlertid Henderson funnet seg mer og mer til rette og blitt en sentral spiller. Denne sesongen har han også blitt utnevnt til visekaptein hos Anfield-laget.

Det var franske Damian Comolli som hentet Henderson til Liverpool. Han var sportssjef i klubben i den første tiden etter at FSG hadde kjøpt laget.

- Fikk kritikk
Comolli, som tidligere også har jobbet i Tottenham og Arsenal, føler at kjøpet av Henderson var noe av grunnen til at han mistet jobben hos de røde.

- Da vi hentet Jordan, fikk han så mye kritikk og jeg fikk mye kritikk. Jeg fikk aldri vite hvorfor jeg fikk sparken, men jeg tror det var på grunn av signeringen av Henderson. Eierne hadde ikke troen på ham, soer Comolli.

Franskmannen snakker ut om dette i Liverpool Echo.

- Vi ønsket løpsvillige bein, fysikk, fart og kreativitet, det så vi i Jordan. Jeg sammenlignet han med de beste spillerne i Premier League, jeg vurderte alderen hans og jeg vurderte overgangssummen. I den jobben jeg hadde måtte du tenke på alle disse tingene. Alder, penger og spillerens kvalitet.

Fabregas-nivå
- Det han gjorde, alderen tatt i betraktning, var helt klart undervurdert i markedet. Mange har sagt at vi betalte for mye, selv direktører i Sunderland sa at jeg ikke visste hva jeg gjorde. Men Jordan skilte seg ut, han var bare 20 år. Han skapte så mange sjanser, han var utrolig god på det. Han var blant de beste til å skape sjanser av spillerne på lag som endte mellom femte- og tiende-plass i Premier League hvert år. Jeg tenkte: Han har noe spesielt.

Comolli sammenlignet Henderson med noen av de største profilene.

- Jeg så på statistikk fra fem år tidligere, og så at spillere som Francesc Fabregas, Thierry Henry og Frank Lampard hadde lignende tall. Når Fabregas var på samme nivået, tenke jeg at det måtte være noe her. Jeg tror ikke det er tilfeldigheter, bare se på Henderson nå, forteller Comolli til avisen.