Den svenske OL-mesteren Bjørn Ferry gir i disse dager ut en selvbiografi.

I boken «Ferry Tales» kommer svensken, som har lagt ski og børse på hylla, med oppsiktsvekkende kommentarer og opplysninger om blant andre Charlotte Kalla og Petter Northug.

Men også den norske skiskytterduoen Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø blir navngitt i boka, og ikke i positive ordelag.

Den svenske skiskytteren Ferry hevder nemlig at de norske skiskytterne var verstinger når det gjelder festing, og da spesielt Svendsen og Bø.

Han beskriver blant annet en fuktig kveld i Russland i 2012.

- Jeg og «pappsen» satt sammen med nordmennene. Hvitvin for meg, rødvin for «pappsen». Jeg vet ikke hvor mye jeg drakk, men det var nok. Jeg dro hjem først av alle i halv ett-tiden. Bussen til rennet gikk klokka ti. Da jeg gikk ned til frokost rett før ni, satt Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø der. Tarjei var helt hvit i ansiktet, skriver Ferry i boken, ifølge Expressen.

- Jeg kom hjem klokka fire, skal Bø ha fortalt Ferry da.

Senare samma dag, etter konkurransen, skal festen ha fortsatt.

- Nytt utested på kvelden. Både mat og drikke. Fortsatte med hvitvin og boblende. Fant Svendsen og Bø i overetasjen omringet av en sky av lakrisduft. Vannpipe. De testet og hostet, skriver Ferry.

Det må påpekes at det i 2012 ikke var verdenscupsesong, og løpene Ferry beskriver var i privat regi.

Forbundet: - Ikke alvorlig
Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra de norske skiskytterne, men Per Arne Botnan, idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, har følgende kommentar til Ferrys påstander.

- Så lenge jeg ikke har lest hva som står, er dette vanskelig å kommentere. Jeg har bare hørt noen rykter om de kommentarene i går, men sånn som jeg forsto det, var det snakk om noe som skjedde da de var med i noen private løp. Det er ikke i regi av forbundet, sier Botnan til Nettavisen.

- Så dette er ikke noe dere kommer til å reagere på?

- Nei, så lenge det er utenfor sesong og de ikke er med i noe arrangement hvor de representerer oss, så er det ikke noe vi har noe med. Men jeg skjønte på den kommentaren at det var snakk om at de hadde vært oppe sent, og som jeg skjønte, var ikke det noe alvorlige greier. Uansett så har jeg ikke lest det, så det er litt vanskelig å kommentere, sier idrettssjefen.

- Hva tenker du om at Ferry kommer med denne boken?

- Han må gjerne skrive bok for min del, så lenge han holder seg til fakta, sier Botnan.

Tarjei Bø har ikke svart på Nettavisens henvendelser torsdag. Bø har den siste tiden slitt med sykdom, og det er usikkert om han stiller i sesongstarten på Sjusjøen kommende helg.

Idrettssjef Botnan forteller imidlertid at Bø var tilbake i trening torsdag, men at de først avgjør i morgen om han skal gå de kommende løpene.

Beklaget seg
Forrige sesong måtte som kjent Bø-brødrene og Svendsen stå skolerett etter en fuktig kveld i Pokljuka.

Etter verdenscupsprinten i den slovenske byen 6. mars ble det arrangert fest for utøverne. For den norske trioen ble kvelden litt ekstra fuktig. De drakk alkohol, badet ute og tappet luft ut av flere bildekk.

De ble dermed bøtelagt og måtte be om unnskyldning.

LES OGSÅ: