Gå til sidens hovedinnhold

Hengt fra galgen midt i hovedstaden

Yaqub ble pisket 74 ganger før han ble hengt i full offentlighet midt i hovedstaden.

En mann som er identifisert som Yaqub, ble tidlig onsdag hengt fra galgen midt i Irans hovedstad Teheran.

- Saken er jo nokså kjent. Dette er en mann som er dømt for knivdrap i et sjalusidrama i oktober 2010. Han ble dømt til døden ved henging på åstedet for der drapet skjedde, og 74 piskeslag for offentlig maktdemonstrasjon med kniv, samt hundre piskeslag for umoralsk oppførsel overfor en kvinne, sier talsmann for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, til Nettavisen.

Offentlig henrettelse
Hele dommen ble godkjent med unntak av de hundre piskeslagene. Iranske myndigheter hadde bestemt seg for at drapssaken skulle være en hastesak, og det tok bare 69 dager fra drapet ble utført, til mannen ble hengt på en offentlig plass midt i den iranske hovedstaden Teheran.

Ifølge det statsstyrte iranske nyhetsbyrået fant henrettelsen sted klokken 06.15. lokal tid.

- Det var sikkerhetsstyrker til stede for å stanse eventuelle protester. Noen som var til stede ropte og ba dem om å tilgi ham, slik at han skulle slippe å bli hengt. De ble imidlertid beskrevet som motstandere av staten i den statsstyrte pressen, sier Amiry-Moghaddam.

- Klarte ikke å stå oppreist
- Ifølge nyhetsmeldingen var han så redd at han knapt klarte å stå oppreist og måtte hjelpes opp, slik at de fikk plassert løkken rundt halsen. Og så var det en kranbil som heiste ham opp, sier han.

I tillegg ble han pisket 74 ganger dagen før henrettelsen ble gjennomført.

- En slik hendelse i en moderne by som Teheran er jo i seg selv noe som er vanskelig å tro. Men slike barbariske handlinger er forventet av et barbarisk regime. Men vi forventer større reaksjoner fra den siviliserte verden, sier Amiry-Moghaddam.

Les også: - 40 henrettet i forbindelse med julen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken