Gå til sidens hovedinnhold

Henlagt for tredje gang

Politiet har henlagt Kristina-saken som intet straffbart forhold - igjen.

- Saken er ferdig etterforsket og henlagt som intet straffbart forhold ansees bevist, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Saken som er henlagt gjelder anmeldelsen for trusler.

Anmeldelsen fra Oddmund Hjartåker gjaldt påståtte trusler, skremmende eller hensynsløs adferd med videre knyttet til at viseadministrerende direktør ved Helse Bergen, Stener Kvinnsland og to andre representanter for Haukeland universitetssykehus troppet opp hjemme hos Hjartåker 1. februar 2006.

Dette er tredje gangen politiet henlegger saken, etter at statsadvokaten har sendt saken tilbake to ganger.

- Vi registrerer at saken er henlagt for tredje gang. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentar, før jeg har snakket med min klient og lest papirene fra politiet, sier Oddmund Hjartåkers advokat, Pål Magne Bakka, til iBergen.no.

Den lille jenta ble funnet livløs i jordmassene etter raset på Hatlestad i Bergen i september 2005.

- Haukeland brøt loven
Helsetilsynet uttalte i forrige uke at Haukeland sykehus i Bergen begikk flere lovbrudd i Kristina-saken.

I denne første rapporten, som tar for seg kommunikasjonen mellom sykehuset og de pårørende, får Haukeland sterk kritikk for kommunikasjonssvikten som oppstod mellom sykehuset og de pårørende allerede tidlig i sykdomsforløpet, melder TV 2 Nyhetene.

Les kritikken i sin helhet her

Men Helsetilsynet vil ikke gå til anmeldelse av Helse Bergen, til tross for lovbruddene.

- Nei, vi anmelder ikke. Det kunne ha vært grunnlag til å begjære påtale for brudd på helsepersonelloven, men vi mener at alvorlighetsgraden ikke er stor nok, sier ansvarshavende for tilsynsrapporten, avdelingsdirektør Gorm Grammeltvedt ved Helsetilsynet.

Helsetilsynet er imidlertid ikke ferdig med Kristina-saken. Fortsatt granskes sykehusets forsvarlighet av behandlingen jenta fikk mens hun lå i koma.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin