Den danske statsadvokaten har henlagt saken mot en 40 år gammel danskmarokkaner, som var siktet for å planlegge drap på Jyllands-Postens karikaturtegneren Kurt Westergaard.

Statsadvokat for Nord- og Øst-Jylland har henlagt saken mot en av de i alt tre som ble pågrepet i februar. Mannen ble imidlertid løslatt innen et døgn etter anholdelsen.

Politiets Etterretningstjeneste (PET) har ikke villet fremstille ham for en dommer, fordi det kunne være med på å avsløre PETs kilder og måte i jobbe på, skriver Politikken.dk.

De to andre mistenkte i saken, to tunisiske menn, sitter fengslet mens rettsvesenet tar stilling til om det er grunnlag for å holde dem bak lås og slå, til de kan utvises fra Danmark.

Høyesterett avgjorde forrige uke at den handlingen de to mistenkes for, innebærer et angrep på statens sikkerhet, fordi et drap på tegneren vil være med på å skremme befolkningen og begrense ytringsfriheten.

Tunisierne har tilsynelatende overvåket Westergaards hjem og lett etter bombeoppskrifter og oppskrifter på hvordan man kan forfalske pass på nettet. Det er disse planene danskmarokkaneren har vært mistenkt for å ta del i, som nå er henlagt.