Gå til sidens hovedinnhold

Henlegger sex-sak mot lærer

42-åringen er siktet for voldtekt av en elev (7) på skolen. Men uten tilstrekkelig bevis blir saken nå henlagt.

(iBergen.no) Saken har skapt mye hodebry for politiet i Bergen. Flere interne møter, om hvordan den skulle håndteres, har nå munnet ut i en innstilling til statsadvokaten der det anbefales at saken henlegges. Grunnlaget for henleggelse er bevismangel.

- Saken er henlagt på bakgrunn av bevisets stilling. Det er ikke funnet tilstrekkelig med bevis for å konkludere med at jenten var utsatt for overgrep, og at det i så fall var siktede som sto bak, sier førstestatsadvokat Walter Wangberg til iBergen.no.

Mannens forsvarer, advokat Odd Drevland, er ikke fornøyd med påtalemyndighetens avgjørelse.

- Jeg vil råde min klient til å anke, for å få henleggelsesgrunnlaget endret til intet straffbart forhold. Han er sykemeldt og arbeidsledig, og denne saken vil åpenbart kunne få konsekvenser for jobbmulighetene hans, sier Drevland til iBergen.no

- Mislykket omskjæring
Årsaken til politiets hodebry er at 42-åringen hevdet at hans tidligere elev har vært utsatt for en mislykket omskjæring, og ikke voldtekt. Ifølge ham skal en lite brukt og relativt ukjent metode ha blitt brukt. Med lite kunnskap på området sto politiet fast i etterforskningen av saken. Leger konkluderte imidlertid med at den somaliske jenta hadde skader i underlivet, og at disse mest sannsynlig kom fra et seksuelt overgrep.

Wangberg sier til iBergen.no at politiets etterforskere også har undersøkt om det kunne være hold i mannens påstander om at jenten var forsøkt omskjært.

- Det har vært et perspektiv, og er en del av bakgrunnen for at etterforskningen har tatt lang tid, sier Wangberg.

Det var i desember 2005 at jenta ble undersøkt på barneklinikken på Haukeland sykehus. Legen oppdaget skaden, og anbefalte foreldrene å anmelde forholdet til politiet. Jenta utpekte så morsmålslæreren som gjerningsmann. Hun fortalte at hun ble tatt inn på et klasserom etter at hele skolen hadde vært på juleavslutning. Der skulle læreren ha forgrepet seg på henne. Mannen ble pågrepet, men løslatt allerede neste dag da jenta gikk tilbake på sin forklaring.

Ville kutte penis
Løslatelsen gjorde sjuåringens far rasende. Et tilfeldig møte med læreren på en kafè to måneder senere, fikk det til å koke over for ham. Med jernstang og kniv gjøv faren løs, med den hensikt å svimeslå ham før han skulle kutte av ham penis.

- En slik handling er verre enn døden. I min kultur ville vi skjært penis av og stappet batterier i rumpen hans. Det var det jeg ville gjøre, forklarte 27-åringen under rettssaken mot ham 24. oktober.

Han fryktet at 42-åringen ville slippe unna og at systemet ikke fungerte. Men for å ta loven i egne hender ble han straffet med to års fengsel. Hvordan han vil reagere når politiet nå innstiller på henleggelse, er uvisst.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud