Gå til sidens hovedinnhold

Henlegger trolig arsenikk-saken

Politiet i Helgeland bekrefter at saken mot mammaen som er siktet for å ha arsenikkforgiftet datteren høyst sannsynlig vil bli henlagt.

Mandag kom resultatene av håranalysene fra Karolinska institut i Stockholm. Resultatet viste at det ikke var spor etter arsenikk eller andre giftstoffer i jenta.

- Resultatet viser at det ikke var spor etter giftstoffer. Dette gir et klart signal om hva som vil skje i saken, sier lensmann Kurt Nilsen i Brønnøy og Vevelstad til TV 2 Nettavisen.

Den åtte år gamle jenta kunne mandag returnere til sin mor. Likevel er moren fremdeles siktet for å ha forgiftet datteren. Statsadvokaten i Nordland vil ta den endelige avgjørelsen på om saken skal henlegges.

Ønsker endelige svar

Politiet venter på den medisinske rapporten før saken oversendes for avgjørelse. Rapporten skal foreligge onsdag.

- Det var veldig godt å høre at datteren endelig er tilbake hos moren. Nå er det viktig å få vite hva som egentlig feiler jenta. Det håper vi at den medisinske rapporten skal gi svar på, sier Nilsen.

Den foreløpige rapporten fra avdelingsoverlege Jens Grøgaard ved Ullevål universitetssykehus konkluderte med at jenta hadde en sykdom, og ikke var blitt forgiftet.

Riktig valg

Lensmannen mener at politiet reagerte helt riktig da sykehuset i Sandnessjøen slo alarm.

- Da vi fikk en så kraftig bekymring fra helsepersonell, var det nødvendig for oss å innlede etterforskning. Dermed var vi også nødt til å sikte kvinnen, sier Nilsen.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test