Gå til sidens hovedinnhold

Henning Berg: - Det er galskap

Men Barcelona får støtte av ekspert på hodeskader.

Under tirsdagens Champions League-oppgjør mellom Barcelona og Chelsea, pådro Gerard Pique seg en real smell.

Den tidligere United-stopperen ble slått bevisstløs av Victor Valdes i en duell og ble liggende igjen på matta med armene rett ut. Pique kom seg etter hvert på beina igjen og ble sendt ut på banen på nytt. Sjokkerende, mente Viasat-ekspert Andre Bergdølmo.

- Vanskelig situasjon
Barcelonas medisinske støtteapparat får imidlertid støtte fra uventet hold. Seniorforsker og ekspert på hodeskader, Thor Einar Andersen, mener det er en vanskelig situasjon å vurdere for teamet.

- Ut i fra TV-bildene burde han ha vært byttet ut med en gang. Men det medisinske støtteapparatet så ikke TV-bildene før de tok beslutningen. Slike situasjoner er vanskelige for det medisinske støtteapparatet, sier Andersen til Nettavisen.

Andersen er imidlertid klar på at det rette ville være å ta midtstopperen av banen og er lettet over at det til slutt skjedde.

- Heldigvis ble han byttet ut raskt etterpå da de så at han fortsatt var preget av hjernerystelsen. Anbefalingene er at dersom man er i tvil, bør spilleren ut med en gang for en grundigere sjekk på sidelinjen før eventuelt videre spill.

Henning Berg: - Galskap
Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen var en ordentlig hardhaus på banen. Han mener det under hans tid som aktiv, ikke var uvanlig at spillere ble sendt ut på banen igjen etter behandling for hodeskade.

- Jeg har fått en smell i hodet, sydd fem sting og blitt sendt ut igjen, det var ikke uvanlig tidligere. I dag har vi gode leger og fysioer rundt laget, som bør gjøre en god nok vurdering, sier Johnsen til Nettavisen.

Henning Berg husker med gru da David Nielsen ble sluppet ut på banen igjen etter å ha blitt utsatt for en hodeskade under en kamp for Brann.

- Det er galskap å slippe Pique utpå igjen hvis han var helt ute. Jeg husker David Nielsen sjangle rundt på bana etter at han fikk grønt lys til å fortsette. Det er gambling med spillernes helse, sier Berg til Nettavisen.

Gerard Pique ble kjørt til sykehuset for nærmere undersøkelser etter denne smellen:

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken