Gå til sidens hovedinnhold

Henry offisielt klar for Barca

Thierry Henry besto mandag den medisinske testen og er nå offisielt klar for Barcelona.

Fredag kom sjokkmeldingen som ingen Arsenal-supporter ønsket å høre; Thierry Henry var solgt til Barcelona.

Sjekket lysken
Mandag var superspissen gjennom den medisinske testen, og til tross for sine mange skadeproblemer de siste årene, besto han denne.

- Vi var ekstra nøye da vi undersøkte lyskeregionen fordi vi er klar over problemene han har hatt der. Vi tror det skyldes en ubalanse i musklene i området. Han vil nå gjennomgå et spesialprogram i Paris for å utjevne denne ubalansen slik at han kan knytte seg til resten av laget 21. juli. Teoretisk sett, utfra hva vi har sett i dag og han gjennomfører programmet skikkelig og fortsetter med det når han kommer til klubben, skal han ikke ha noen problemer, sier Barcelona-lege Ricard Pruna.

Henry har fått trøye nummer 14. Det samme som han har hatt i sine år i Arsenal. Johan Cruyff spilte med samme nummer i sine år i Barcelona.

- Jeg er veldig glad for å være her. Det har vært en lang jakt, men nå er jeg endelig her og er glad for det. Jeg ser veldig frem til å gå ut på banen og vise hva jeg kan. Forhåpentligvis kan jeg bli en god tilvekst til laget. Jeg har ikke satt meg noen mål. Det må være klubbens mål. Barcelona vil alltid være en klubb som ønsker å vinne alt, sier den tidligere Arsenal-kapteinen.

Skryter av Wenger
29-åringen skryter hemningsløst av Arsene Wenger og hans innflytelse på karrieren sin.

- Forholdet jeg hadde med Arsene er av en annen verden. Man kan ikke forestille seg det. Jeg snakket med ham om private ting, om alt. Forholdet avsluttes ikke ved at jeg går til Barcelona. Vi kranglet ikke. Vi satte oss ned og snakket sammen. Vi respekterte hverandres synspunkt og forholdet mitt med ham vil være det samme uansett hva som skjer, forteller Henry.

Nå håper han at Wenger blir værende i Arsenal.

- Jeg håper han blir værende for det er viktig for klubben. Dersom han forsvinner blir det vanskelig. Men jeg kan ikke snakke på vegne av andre, sier han.

Smart av Wenger?
Det er ikke første gangen Wenger selger en av sine største stjerner. Han har tidligere solgt Nicolas Anelka, Marc Overmars, Emmanuel Petit og Patrick Vieira på overraskende tidspunkt. Hver gang har det vist seg å være vise avgjørelser av franskmannen.

- Alle var store spillere for Arsenal, men ble solgt enten da det ble for mye bråk og pengene for gode (Anelka) eller når de hadde passert toppen (Overmars, Petit og Vieira). Wenger kan ha følt, i tillegg fra ikke å hindre Henry i å prøve seg i Barca, at hans beste år er forbi. Kanskje følte han at det var på tide å fjerne den enorme skyggen som Henry la over klubben og sine lagkamerater, skriver BBC-kommentator Phil McNulty.

Arsenal kom tilbake sterkere enn noen gang uten Anelka, Overmars og Petit, og gikk til finalen i Mesterligaen uten Vieira.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser