Gå til sidens hovedinnhold

Henter sin kjære Arne hjem

Camilla Astrup (39) har reist til Sør-Afrika for å følge sin avdøde samboer Arne Næss jr. hjem til Norge.

Onsdag ettermiddag reiste Camilla Astrup fra Oslo for å hente hjem Arne Næss jr. fra Cape Town.

- Camilla Astrup har kommet til Sør-Afrika og blir tatt hånd om av Johann Rupert og hans familie, sier Norges ambassadør John Bech til TV 2 Nettavisen torsdag formiddag. Etter det TV 2 Nettavisen forstår skal Astrup nå bo på farmen farmen L’Ormarine som ligger ved fjellet der Næss døde. Her vil hun blant annet se stedet der Næss falt i døden under en klatretur tirsdag.

- Ekte kjærlighet
Hvor lenge Astrup blir i Cape Town avhenger av blant annet hvor lang tid det vil ta før Næss kan sendes hjem til Norge.

- Vi jobber nå med formalitetene rundt hjemsendelsen av kisten, sier Bech.

- Det er så fryktelig tragisk det som har hendt. Mellom Camilla og Arne var det virkelig ekte kjærlighet. De hadde det så fint sammen. De blomstret begge to og var så glade i hverandre. De hadde fortjent å få oppleve flere år sammen. Arne gikk bort så alt for tidlig. Samtidig har Camilla vært heldig som har fått oppleve ekte kjærlighet, for det var det virkelig mellom dem, sier Camilla Astrups venninne, Elisabeth Grindheim, til VG.

To barn
Arne Næss jr. hadde sønnen Nicklas Amadeus (3) og datteren Louis Dekke (10 måneder) sammen med Astrup.

De to ble kjærester i 1999, før Næss formelt hadde skilt seg fra sangerinnen Diana Ross.

Fortalte Camilla
Det var kona til Næss sin vert i Sør-Afrika, Johann Rupert i Franschhoek, som ringte Camilla Astrup og fortalte om den tragiske ulykken. Rupert og Næss har kjent hverandre i 16 – 17 år. Deres koner, Gaynor og Camilla, og også blitt svært nære venner gjennom mennenes vennskap.

- Beriket alles liv
Rupert var den som snakket med Næss sist på mobiltelefonen. Klatreren sa da at han hadde problemer med tåken, og var på vei ned. Minutter senere så Rupert gjennom kikkerten at Næss hadde forsvunnet fra fjellveggen bak farmen L’Ormarine der Næss var gjest.

- Det er nesten umulig å beskrive Arne som person. Han beriket alles liv. Han elsket familien sin og landet sitt, og fortalte ivrig om Norges historie, sier Rupert til VG.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter