Fredag kveld og natt til lørdag er det ventet storm på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag.

Meteorolog Mariann Aabrekk ved StormGeo forteller om et lavtrykk ute i Barentshavet som trekker inn over Sør-Norge fredag, men at dette vil svekkes lørdag morgen.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

- Lavtrykket gir kraftig vind fra sørvest. Det er ventet kraftig vind langs deler av kysten på Vestlandet og oppover til sørlige Nordland, sier meteorologen.

Vindfullt obs-varsel
Hos konkurrenten, Meteorologisk institutt, har de lagt ut et obs-varsel for Møre og Romsdal og Trøndelag når det gjelder kraftig vind. I Møre og Romsdal venter meteorologene på Blindern fredag kveld sørvest liten storm med 22 sekundmeter vind på kysten, natt til lørdag minkende.

For trøndelagsfylkene ventes det fredag kveld økning til sørvest full storm og 25 sekundmeter på kysten. Lørdag morgen er det ventet at vinden minker til liten kuling.

Is på bakken
Meteorologisk institutt advarer også mot regn som fryser til is på bakken i Oppland og Hedmark fredag ettermiddag.

Lavtrykket som gjør seg gjeldende nå på tampen av uka, vil bli avløst av et høytrykk søndag som i begynnelsen av uka vil sette sitt preg på værsituasjonen i hele landet, ifølge Aabrekk i StormGeo. Det er ventet temperaturer på mellom 5 og 7 grader i Nord-Norge og mellom 12 og 15 grader i Sør-Norge.