Husker du saken om mannen som ble tatt i fotoboks mens han spilte trompet?

Les saken her: Her blåser trompetisten i fartsgrensen

Vel, fyren har trolig vært på ferde før. For det finnes vel neppe to trompetspillende bilister i Østfold, eller?

Har du tips i saken? kontakt oss på vaktsjef@nettavisen.no eller telefon 21 00 60 10

Vinglete kjøring
Videoen nedenfor ble filmet av en Nettavisen-tipser i april i år på E6 ved Rygge. Føreren av den grå bilen spilte trompet konstant mens han kjørte på motorveien, og kjøringen var ifølge vår tipser svært variabel.

- Jeg kjørte forbi ham og så noe rart i sidesynet. Jeg bestemte meg for å slakke på farten for å slippe ham forbi for å se hva han drev med, forteller tipseren.

Men det var ikke så lett. Bilen var nede i rundt 70 km/t på veien der fartsgrensen er 100. Men til slutt ble tipseren vår forbikjørt, og trodde knapt det han så. Bak rattet satt føreren av den andre bilen og blåste så godt han kunne i en trompet.

- Jeg ringte politiet og fortalte om det jeg så, men de hadde vel neppe kapasitet til å lete etter en trompetspillende bilist, sier tipseren.

- Han vinglet fælt og varierte veldig i fart. Han kjørte som om han var full, sier tipseren vår.

Se videoen her:
(Saken fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Annonse: Julegaven til far finner du garantert i Nettavisen Motorshop!

Fra Rygge til Fredrikstad
Hele veien fra Rygge til avkjøringen mot Fredrikstad og videre langs riksvei 110 spilte bilføreren trompet, helt til han tok av ved Ørebekk like før Fredrikstad sentrum.

Da den vanvittige ferden ble dokumentert, var den aktuelle bilen eid av en bilforhandler i Fredrikstad og ble lånt av både ansatte og folk som ville prøvekjøre. Nettavisen har derfor ikke klart å spore opp mannen bak rattet på videoen.

Men kun dager etter filmingen ble bilen solgt. Og den nåværende eieren av bilen er lettere sjokkert over hva bilen hans ble brukt til like før han overtok den.

Tatt i fotoboks
For et par uker siden ble en mann fotografert av en fotoboks på den samme riksveien. Mye tyder på at det er samme mann som ble filmet på E6. Bilen holdt da en fart på 80 i en 60-sone, men på grunn av den musikalske aktiviteten risikerer bilføreren en mye strengere straff enn boten en slik fartsovertredelse skulle tilsi.

- Han kan vente seg en kraftig reaksjon, sa førstebetjent Pål Schrøder i Østfold politidistrikt til Nettavisen forrige uke.

Ifølge Schrøder risikerer mannen å miste sertifikatet. Saken blir trolig avgjort denne uken.