Politifolkene som undersøkte bildene fra fotoboksen i Fredrikstad trodde neppe det de så.

Øvelse?
I 60-sonen hadde mannen blitt fotografert mens han kjørte i 80 km/t på riksvei 110. Det skjer nok titt og ofte både i Østfold og andre steder. Mer sjelden er det at bilisten blir fotografert mens han spiller trompet.

- Kanskje han skulle varme opp til en øvelse, humrer ATK-ansvarlig for Østfold politidistrikt, politiførstebetjent Pål Schrøder, men understreker fort alvoret i saken.

- Når man kjører i trafikken bør man konsentrere seg om å kjøre bil, advarer han.

- Det er ingen tvil om at du er langt dårligere som bilfører om du ikke følger med på omgivelsene. Det være seg om du snakker i mobil eller gjør andre ting. Du tar fokuset vekk fra kjøringen, sier Schrøder.

Vet du mer om saken? Send oss en e-post på vaktsjef@nettavisen.no

Mye besynderlig oppførsel
Schrøder kan fortelle at de ofte oppdager besynderlig oppførsel når de går gjennom bilder fra fotoboksene i fylket. Folk tar morgenstellet, leser avisen eller viser finger’n.

- Noe er tilsiktet, og da er bilskiltet borte, mens andre bare sitter i andre tanker, sier Schrøder.

Trompetistbilisten er ennå ikke avhørt, og saken er under etterforskning. Ifølge Schrøder kan han vente seg en langt strengere straff enn bare bot for fartsovertredelsen på 20 km/t.

- Han kan vente seg en kraftig reaksjon, slår førstebetjenten fast.

Kan miste lappen
Mannen risikerer også å miste førerkortet.

- Det kan bli følgen, faktisk. Det vil vi vurdere. Men vi ønsker å snakke med vedkommende først, sier Schrøder.

Strekningen der mannen ble fotografert er på riksvei 110 mellom Fredrikstad og Råde. Fotoboksen der ble satt opp nå i høst på en strekning der det har vært mange ulykker. Schrøder forteller at fotoboksene «tar» flest i begynnelsen, når folk fortsatt ikke er vant til at de er der.

- Vi har en veldig topp i begynnelsen, men ganske raskt faller gjennomsnittshastigheten seks til sju km/t, sier Schrøder.