Gå til sidens hovedinnhold

Her ble 52 biler avskiltet i én påskekontroll

Sjekk hvordan påsketrafikken nå kontrolleres mer effektivt enn noen gang.

Da påskeutfarten startet fredag ettermiddag, var både Statens vegvesen og Politiet i høy beredskap.

Men det kanskje ikke så mange vet, er at mange flere enn de som ble vinket inn til kontroll, faktisk ble kontrollert.

Les også: Her er UPs påskeoversikt for hele Norge

4.693 biler passerte Statens vegvesens storkontroll på trafikkstasjonen på Rv 4 ved Varpet, like nord for Nittedal mellom klokka, 13.30 og 19.50 fredag.

Av disse ble hele 52 biler avskiltet, melder Avisen Hadeland.

Vegvesenet sto nemlig operativt med sitt nye ANRP-system, Automatic Number Plate Recognition, som er et automatisk nummergjenkjenningssystem som leser bilskilt på biler som passerer og automatisk sjekker disse skiltene opp mot Vegvesenets databaser for å se om det er betalt årsavgift, om forsikringen er i orden, om det er gjennomført EU-kontroll og lignende.

Les om ANRP: Denne har du ikke sett før

- Vi bruker ANPR, et nummergjenkjenningssystem, som skanner bilskilt. Systemet får plass i en koffert og koster om lag 100.000 kroner. Det mener vi er vel anvendte penger, sier Kjell Gunder Hilden, inspektør i utekontrollgruppe nordvest til Avisa Hadeland.

Når systemet gjenkjenner et skilt, blir kontrollgruppa varslet om bilen og den blir vinket inn i selve kontrollen.

På denne måten kunne en, bare i denne ene kontrollen, avskilte mer enn én bil hvert 10. minutt av kontrollen på utfartsdagen.

Men ikke alle som ble stoppet for uregelmessigheter, ble fotgjengere på fredag.

Har du husket EU-kontroll? Bli varslet her!

- Det er en fordel at de som har alt i orden ikke stoppes. Når det gjelder forsikringsmangler opplever vi en treghet hos selskapene når bileiere skifter selskap. Tidligere selskap melder ikke fra, og bilene blir etter hvert begjært avskiltet for manglende forsikring. Mange ringte og fikk ordnet slike ting her i dag, sier Hilden.

Ifølge Avisa Hadeland tok de fleste som ble stanset det relativt pent, men noe tenners gråt og gnissel over å plutselig bli billøs på påsketur var det.

Nettavisen har vært i kontakt med Statens vegvesen, som forteller at dette har vært den eneste store utfartskontrollen så langt i påsken i østlandsområdet, men at ANÅR-systemet brukes jevnlig. En skal derfor ikke se bort i fra at systemet igjen vil tas ut igjen på de neste utfartsdagene.

MittOppdrag.no:Finn ledige håndverkere
Bileier.no: Gjør verkstedjobben billigere

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken