Gå til sidens hovedinnhold

- Her ble reglene brutt

Og nå vanker det straff fra UEFA.

Liverpool beseiret byrival Everton 3-0 på Anfield tirsdag kveld, og kampen gikk direkte på TV slik Premier League-kamper jo gjerne gjør.

Men TV-sendingen kan ha vært ulovlig.

Ifølge Uefas regler skal ikke ligakamper sendes direkte på TV samtidig som det spilles Champions League-kamper. Tirsdag kveld møttes Bayern München og Basel, og Inter og Marseille, samtidig som lokaloppgjøret i Liverpool.

Skottene raser
At det engelske fotballforbundet (FA) valgte å legge Liverpool-kampen til det tidspunktet har fått det skotske fotballforbundet (SFA) til å se rødt. I februar sa UEFA nemlig nei til at en cupkamp mellom St. Johnstone og Hearts skulle spilles en torsdag kveld, samtidig med en rekke kamper i Europa League. Både Manchester United og City var i aksjon den kvelden.

SFA måtte legge kampen til et annet tidspunkt, noe som angivelig kostet de to klubbene i overkant av 80.000 pund.

SFA har derfor bedt UEFA vurdere straff mot FA etter tirsdagens oppgjør, og det lover UEFA å gjøre.

- Engelskmennene rådførte seg ikke med oss. De har totalt ignorert våre regler, sier en talsmann for UEFA, ifølge Daily Record.

- Styret vil nå undersøke dette tilfellet etter sesongen, og de kan bli straffet. Hva en slik straff kan bli er umulig å si, opplyser talsmannen.

Det er forbundet, eventuelt Premier League eller Sky Sports, og ikke de to klubbene som risikerer straff i forbindelse med det angivelige regelbruddet.

- Ikke ulovlig
BBC skriver imidlertid at kollisjonen mellom Merseyside-oppgjøret og Mesterliga-kampene ikke er i strid med reglene siden ingen britiske lag spilte kamper i Europa tirsdag kveld.

Men også tidligere har engelske liga- og cupkamper kollidert med europeiske kamper. Chelseas returoppgjør mot Birmingham og Tottenhams mot Stevenage i FA-cupen ble spilt samtidig som Arsenal slo Milan 3-0 på hjemmebane i Mesterligaen. De kollisjonene kan bli verre å forklare for FA.

FA kommer trolig til å argumentere med at det ikke var flere ledige datoer før neste runde av FA-cupen skal gjennomføres, og at det derfor var tvingende nødvendig å spille kampene på det aktuelle tidspunktet.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken