Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det omkjøring i lang tid

Frykter store trafikale utfordringer og økt fare for ulykker gjennom Holmestrand etter brukollaps på E18.

I snitt kjører det 10.000 kjøretøyer i døgnet over Skjeggestadbrua på E18 i Vestfold. Mandag kollapset den. Nå er E18 på stedet stengt i begge retninger, og det kan bli omkjøring i lang tid framover.

Holmestrands ordfører Alf Johan Svele (H) og Norges Lastebileierforbunds Geir A. Mo tar til orde for at Holmestrandtunnelen må åpnes igjen.

Følg trafikk direkte for de siste oppdateringene om E18 i Vestfold.

Les også: Har fått ville forslag for å løse bru-problemet

Skal finne årsaken

Både grunnforholdene og en bulldoser som jobbet under Skjeggestadbrua skal undersøkes i jakten på årsaken. Bilister må kjøre omveier i lang tid.

Les også: Ingen godkjente gravejobben ved E18

Omkjøring er skiltet for både sør- og nordgående trafikk. Trafikken nordover går på fv. 313 Holmestrand og fv. 680 Svinevoll. Anbefalt omkjøring for sørgående trafikk er fv. 35, melder Statens vegvesen.

Idylliske Holmestrand er igjen omgjort til en trafikkmaskin, skriver Tønsbergs Blad. Mandag ettermiddag var byens sentrum preget av stress og trafikkaos da alle skulle hjem fra jobb.

- Må åpnes igjen så fort det er mulig

Norges Lastebileierforbund frykter at dårlige omkjøringsveier etter brokollapsen øker faren for trafikkulykker. Administrerende direktør Geir A. Mo sier samfunnet ikke tåler måneder med stans.

- Holmestrand sentrum i dag er ikke dimensjonert for slike trafikkmengder i det hele tatt. Hvis dette blir langvarig, må det tas grep ved at man åpner Holmestrandtunnelen igjen eller andre ting.

Mo sier han nå er spent på hva Statens vegvesen kan si om årsaken til brukollapsen.

- Hvis man i verste fall må rive disse bruene, er det viktig at myndighetene er klare på at her må det jobbes 24/7 inntil dette er på plass igjen.

Mo sier myndighetene må fjerne alle hindere:

- Her får man svinge unna anbudsregler og alt annet og sørge for at E18 åpnes igjen så fort det er praktisk mulig, sier Mo til Nettavisen.

Han frykter at omkjøringsmulighetene gjennom Holmestrand sentrum og indre Vestfold vil medføre betydelig økt fare for ulykker og bli en stor ekstra belastning for berørte områder.

Ordfører vil åpne tunnel

Holmestrands ordfører Alf Johan Svele (H) skal i møte med Statens vegvesen klokka tolv tirsdag.

- Viser det seg at begge løpene på motorveien må holdes stengt over lengre tid, vil jeg kreve at Holmestrandtunnelen straks åpnes for biltrafikk, sier ordføreren til tb.no.

Mange lokale innbyggere tar nå til orde for det samme på sosiale medier, melder NTB.

NSB ser det an

Det vil foreløpig ikke bli satt inn ekstra ressurser fra NSB.

- Vi følger med hele tiden og vurderer om det trengs justeringer, sier Gina Scholz, pressekontakt i NSB.

Hun forteller at trafikken på Østfoldbanen gikk som normalt på tirsdag.

- Klokken ni var alle togene fortsatt i rute. Det var også normalt med passasjerer, sier Scholz.

I rushtiden er alle tilgjengelige tog allerede satt inn. Dersom det skulle vise seg at passasjergrunnlaget øker etter brokollapsen, så vil NSB vurdere å gjøre togsettene lengre.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));
Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua