Gå til sidens hovedinnhold

Her blir du tatt

Flere sivile enheter og spesialkursede politifolk. Det er deler av Utrykningspolitiets storsatsing mot aggressive sommerbilister.

– Aggressive bilister er vårt store satsingsområde denne sommeren, og vi er svært godt rustet, fastslår Odd Reidar Humlegård, sjef for Utrykningspolitiet (UP).

For tiden er UPs kjøretøypark i ferd med å bli oppgradert, og som en del av denne prosessen er det blitt flere sivile enheter.

– Større sannsynlighet for å bli tatt
Av den samlede UP-parken på om lag 180 kjøretøyer, skal nå i overkant av 30 være sivile, får TV 2 Nettavisen opplyst. I tiden som kommer, vil det dessuten bli flere.

– Sånn sett er det riktig å si at sannsynligheten for å bli tatt av sivilt politi i trafikken er større i sommer enn noen sommer før, lyder Humlegårds advarsel til bilister som tråkker for hardt på gasspedalen når de tror de ikke blir sett.

I mai deltok de erfarne, håndplukkede politifolkene som kjører de sivile enhetene, på en 14 dager lang samling. Der ble de kurset i å luke aggressive bilister ut av sommertrafikken.

– Sivile enheter, være seg motorsykler eller biler, er det beste kortet vårt for å stagge denne gruppen sjåfører, er Humlegårds begrunnelse for satsingen.

De sivile politibilene er av forskjellige merker og skal ikke være mulig skjelne fra vanlige familiebiler på tur. Satsingen omfatter hele landet, og UP-sjefen understreker at de sivile enhetene kan dukke opp hvor og når som helst.

Se hvor det er mest sivilpoliti
Likevel er det enkelte områder hvor satsingen er særlig stor.

– Strekninger med mye sommertrafikk er naturlig nok høyest prioritert, bekrefter Humlegård, og nevner følgende steder som eksempler:

* E18 mellom Oslo og Kristiansand.

* E6 i Østfold.

* Områder rundt store byer.

* Strekningene mellom de største byene.

Som en hilsen til sommerbilistene, oppfordrer UP-sjefen til å ta med det beste fra ferien inn i bilen.

– Særlig fordi det er ferie må det jo være fint å beregne god tid og nyte turen, mener Humlegård.

UP-sjefens råd til sommertrafikanter
*Kjør ikke mye saktere enn fartsgrensen, slik at du sinker trafikken.

*Bruk speilene hyppig og slipp hurtiggående trafikk forbi.

*Drikk mye vann og hvil ut jevnlig slik at du holder deg våken.

*Alkohol må holdes atskilt fra bilkjøring – også om sommeren.

*Forsøk å få til et godt samspill med dine medtrafikanter.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken