Gå til sidens hovedinnhold

Her blir første horekunden tatt

Tatt på fersk gjerning i natt. Får 9.000 kroner i bot.

Like ved 02-tiden natt til søndag fikk det nye forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester sin første lovbryter.

Kjørte ulovlig
En mann i 40-årene ble stoppet av politiet i Myntgata i Oslo sentrum fordi han kjørte mot kjøreretningen, men da politiet kom nærmere bilen fant de også en prostituert inne i bilen.

- Mannen ble stoppet av politiet for kontroll i forbindelse med en annen sak. Der fant patruljen da også at han benyttet seg av seksuelle tjenester, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

9.000 kr i bot
Mannen vil nå bli anmeldt å ha brutt den nye loven som trådte i kraft 1. januar. Han er trolig den første som blir tatt for et slikt lovbrudd her til lands.

40-åringen risikerer nå å måtte betale 9.000 kroner for å ha brutt den nye loven, i tillegg til et forelegg på 4.200 kroner for kjøring mot kjøreretningen.

Prostituerte forsvant
Kun noen uker før det nye forbudet trådte i kraft varslet Prosenteret at det var 1300 prostituerte i Oslo. Det var dobbelt så mange som for ti år siden. På landsbasis er det trolig over 3.200 kvinner som selger sex i dag, inkludert det såkalte innemarkedet og de gateprostituerte i Bergen og Stavanger.

LES SAKEN: 1300 gateprostituerte i Oslo

iOslo.no kunne for kort tid siden melde at mange av de utenlandske prostituerte hadde dratt hjem til jul, og at flere ikke visste om de skulle komme tilbake på nyåret.

- Det gjenstår å se hvor mange som kommer tilbake fra juleferie. Vi på Prosenteret mener at vi kommer til å se en sterk reduksjon i gateprostitusjonen i Oslo når loven trer i kraft. Men vi vet at mange østeuropeiske og nigerianske prostituerte er avventende til hva som vil skje på nyåret, sa fagkonsulent Bjørg Norli ved Prosenteret til iOslo.no den 22. desember.

Og etter 1. januar ble gatene nesten tømt.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer