Gå til sidens hovedinnhold

Her blir han historisk

Floyd Mayweather tangerte 59 år gammel rekord.

Floyd Mayweather, WBA- og WBC-verdensmester i weltervekt og kåret til «Årets bokser» av ESPN i 2007, 2008, 2010, 2012, 2013 og 2014, sto med 48 seire i sin proffkarriere på like mange kamper før møtet med amerikansk-haitiske Andre Berto i Las Vegas i natt.

Og Mayweather, som har fått kritikk for valget av det mange mener var en for enkelt overkommelig motstander, var aldri i nærheten av å bli truet av den 32 år gamle Berto.

En enstemmig dommeravgjørelse ga Mayweather seieren over Berto, hvilket forlenget Mayweathers utrolige statistikk til 49-0 - hvorav 26 ved knockout.

Sjekk Mayweathers luksusliv: Her viser han sin elleville rikdom

Dermed tangerer han vinnerstatistikken til legenden Rocky Marciano, som endte sin karriere i 1956 - for 59 år siden - med samme statistikk.

Mayweather takket Gud og fansen etter seieren, og skrøt også av Bertos mot.

Han hadde varslet at lørdagens duell i Las Vegas ville bli hans siste i karrieren, noe han også bekreftet etter at slaget var vunnet.

- Karrieren min er over. Det er offisielt, sa 38-åringen etter matchen.

- Du må vite når det er på tide å gi seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mayweather startet kampen aggressivt, og skaffet seg en tidlig ledelse over Berto. Han måtte tåle litt juling i den tiende av de tolv rundene, men ellers var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne.

Da klokka ringte og avsluttet den tolvte og siste runden, knelte 38-åringen i midten av ringen, kikket oppover, og tok imot den enstemmige dommeravgjørelsen som ga ham seieren 117-111, 118-110, 120-108.

Så gjenstår det å se om lørdagens match virkelig var den siste i karrieren for den hittil uslåelige bokseren. Både Keith Thurman (26-0) og Danny Garcia (31-0) uttalte før kampen at de håper å møte Mayweather i ringen en dag.

- Jeg tror ikke dette blir hans siste kamp, sa Garcia før kampen ifølge nyhetsbyrået AP.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken