SCHALKE 04 -HERTHA BERLIN2-0:

Rett før jul ble det klart at Norges landslagskeeper Rune Jarstein skulle til tysk fotball. Burvokteren gikk gratis fra Viking og signerte fra Hertha Berlin.

Siden overgangen har det imidlertid blitt begrenset med spilletid på Jarstein. 29-åringen har kun fått vise seg fram i noen treningskamper i vinter.

Fredag kom imidlertid debuten i Bundesliga. Thomas Kraft har vært et klart førstevalg denne sesongen og startet mellom stengene nesten alle kampene.

Til møtet med Schalke hadde Jarstein fått tillit av trener Jos Luhukay. Grunnen til det kan være at Hertha hadde sluppet inn ni mål på de tre siste kampene. Klubben hadde ikke vunnet siden seieren mot Stuttgart i slutten av februar.

Per Ciljan Skjelbred spilte også fra start i møtet med Gelsenkirchen-klubben.

16 minutter var spilt av kampen da Jarstein måtte se ballen bak seg for første gang i den tyske toppdivisjonen. Målet ble scoret av en gammel kjenning.

Tidligere Lyn-spiller Chinedu Ogbuke Obasi var mannen som ordnet 1-0.

Edu tok seg forbi en forsvarsspiller med en god touch og rundet en utrustende Jarstein før han enkelt kunne sette byllen i det tomme målet.

I andre omgang la Klaas-Jan Huntelaar på til 2-0 for Schalke 04.

Flere mål ble det ikke, noe som betyr at Schalke ligger på andreplass i Bundesligaen med 54 poeng. Hertha er nummer ni med 36 poeng.

Jarstein har fått beskjed av landslagsledelsen at han trenger spilletid for å forbli i planene til Per-Mathias Høgmo og Norge. Unge Ørjan Nyland har imponert stort den siste tiden og spilte fra start da Norge møtte Tsjekkia.

Slik sett er nok startplassen fredag svært kjærkommen for Jarstein.