LIVERPOOL - ARSENAL 1-1:

Mange Liverpool-fans hoppet nok i stolen da nyheten om at Joe Cole var klar for klubben slapp løs. De røde hadde slått klubber som Tottenham og Arsenal i jakten på landslagsspilleren.

Og siden overgangen ble klar har nok mange bare gått og ventet på å få se juvelen i aksjon i Premier League. Spilleren selv har også gitt signaler om at han gledet seg som en unge.

Søndag var endelig dagen kommet, mot selveste Arsenal på Anfield. En skikkelig godbit, med andre ord. Dessverre for Cole skulle ligadebuten ganske fort utarte seg til et realt mareritt.

For rett før pause var den offensive midtbanespilleren inne og taklet Arsenals Laurent Koscielny, og dommer Mark Atkinson sendte 28-åringen rett i dusjen med direkte rødt kort.

Liverpool tok likevel ledelsen i andre omgang med kun ti mann på banen, og det så lenge ut til å holde, men helt på tampen fomlet en uheldig Pepe Reina ballen i eget mål til 1-1.

Oddsen: 12,9 i odds på Newcastle-seier over Manchester United i kveld!

- Mente ikke å skade
Dermed måtte Liverpool-manager Roy Hodgson ta til takke med ett poeng i sin første ligakamp med klubben. Den rutinerte treneren er også klar på at utvisningen var tvilsom.

- Joe mente ikke å takle spilleren. han kaster seg ned for å blokke ballen, det er det liten tvil om. Fra det jeg har ett av TV-bilder, så ser det slik ut, sier Hodgson til Sky Sports.

- Uheldigvis er det en kollisjon mellom de to spillerne, og dommeren ser ofte på slike situasjoner som mye verre enn det egentlig er. Heldigvis kunne Arsenal-spilleren fullføre kampen.

Hodgson var også skuffet over å slippe in på slutten.

- Det var vel i grunn litt skuffende og tape to poeng helt på tampen der, men vi spilte en glimrende kamp, spesielt med tanke på at vi var ti mann i hele andre omgang, sier Hodgson.

Offside og halvsjanser
Første omgangen var lenge en småkjedelig affære. Kort oppsummert befant David Ngog seg konstant i offside, Emmanuel Eboué lå mye nede, og noen halvsjanser.

Thomas Vermaelen testet Liverpool-keeper Pepe Reina på et frispark tidlig i omgangen, men den spanske burvokter hadde ingen problemer med å bokse det harde skuddet ut til innkast.

For Liverpool fungerte ikke det offensive helt maksimalt, men Glen Johnson var aktiv på høyresiden, og var nær ved å finne Joe Cole inne foran mål etter et drøyt kvarters spill i Liverpool.

Nykommer Milan Jovanovic fikk også en god sjanse. Flere Liverpool-spillere sto i offside, men serberen var våken og kom alene igjennom i litt skrå posisjon. Men i stedet for å legge inn foran mål valgte han en håpløs avslutning, som var ufarlig.

Og så smalt det
Det var ikke før det nærmet seg pause på Anfield at det virkelig begynte å skje ting. Glen Johnson startet det hele da han kombinerte fint med Dirk Kuyt, dro seg inn i fin posisjon, og fyrte av mot mål. Skuddet var godt, men Manuel Almunia fikk en finger på ballen, og det endte med corner.

Hjørnesparket ble ekspedert av Steven Gerrard og havnet på hodet til David Ngog. Spissens heading hadde fin retning, men ved stolpen sto Arsenal-back Gaël Clichy, og reddet på streken.

Kampens største sjanse, men ikke nok til å forhindre at det sto målløst til pause. Dramatikken var imidlertid ikke over, for inne i tilleggstiden slo Joe Cole til mot Laurent Koscielny.

Cole kastet seg inn med knottene først mot midtstopperen ute ved sidelinjen, og taklingen var absolutt av det harde slaget. Dommer Mark Atkinson synes i hvert fall det, og dro opp det røde kortet. Muligens i overkant strengt, men dømt var dømt.

Ngooooooog
Dermed sto Liverpool overfor en meget tøff situasjon. 45 minutter mot Arsenal med en mann mindre på banen er ingen ting å spøke med, men det hadde visst ikke David Ngog fått med seg.

Ett minutt ut i andre omgang plukket Javier Mascherano opp en feilpasning fra gjestene, og trillet gjennom til den franske spissen. Fra litt spiss vinkel viste Ngog ingen nåde, og banket ballen knallhardt opp og over en forfjamset Almunia i buret.

Og de ti Liverpool-spillerne på banen fortsatte å sette press på gjestene. Steven Gerrard var ikke så synlig offensivt i første, men dødballene fra kapteinen skapte trøbbel etter hvilen.

Både et frispark som havnet på hodet til Martin Skrtel, og et frispark som havnet på hodet til Ngog førte til målsjanser, men avslutningene var ikke presise nok til at det ble uttelling.

Uheldig Reina
Etter hvert tok Arsenal naturlig nok mer og mer over, og gjestene fra London presset på for en utligning.

Da i tillegg Daniel Agger måtte ut på sidelinjen til behandling hadde bortelaget en liten periode to mann mer på banen, uten å dra nytte av det.

Innbyttere som Robin van Persie, Tomas Rocisky og Theo Walcott bidro til å skape farligheter foran Liverpools mål, og spesielt Rosicky var nær ved å sikre poengdeling helt på tampen.

Tsjekkeren kombinerte fint med van Persie, rundet Steven Gerrard og curlet ballen mot krysset. Men en strålende Pepe Reina fikk avverget på mesterlig vis.

De siste minuttene var nervene i høyspenn for hjemmefansen. Og helt på tampen glapp det.

Marouane Chamakh fikk hodet på et innlegg og headet i stolpen. Reina fikk hedene på returen, men klarte ikke å holde ballen, og fomlet den i eget nett.

På overtid kunne Steven Gerrard ha sendt publikum til himmels ved et frispark, men Manuel Almunia hadde kontroll. Like etter fikk Laurent Koscielny sitt andre gule og måtte forlate banen.

Så var det slutt.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED