Portugisisk politi var overbevist om at dyrets oppførsel beviste at foreldrene til lille Madeleine McCann var involvert i forsvinningssaken.

Opptaket, innhentet av den engelske tabloiden The Sun, viser to spesialtrente springer spaniel hunder som 25 dager etter forsvinningen undersøker leiligheten i Praia de Luz, hvor Madeleine sov natten hun forsvant.

SE VIDEOOPPTAKET HER (ekstern lenke)

Lukt av død
De undersøker også ekteparet McCann sin leiebil.

Filmen er på to og en halv time, og er tatt opp med politiets kamera.

Hundene avdekket liklukt i bilen, blodlukt i et av skapene i ferieleiligheten og liklukt på Kate McCann sine klær.

Hundefører Martin Grimes, som hadde ansvar for de to sporhundene, forklarte portugisisk politi at blodet hundene sanset kan ha vært gammelt blod.

Gammelt blod
-Hunden har gitt meg en positiv indikasjon som sier meg at det er noe menneskelig blod der. Hun vil finne blod som er veldig gammelt, og blodet kan tilhøre hvem som helst, sier han på opptaket.

Til tross for at han gjorde politiet oppmerksom på dette, valgte de likevel å gjøre ekteparet McCann til formelt mistenkte i saken.

Mangelfulle bevis
Politiets bevismateriale som ble offentliggjort forrige måned påviste at bevisene mot ekteparet var mangelfulle.

LES OGSÅ: Nå får de innsyn i Maddie-bevisene

Madeleine McCann (4) forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia de Luz i Portugal 3. mai i fjor. I juli i år ble etterforskningen stoppet på grunn av manglende bevis.

Foreldrene til den fire år gamle jenta, Kate og Gerry McCann, ble dermed frigjort fra deres status som mistenkte i saken.