Gå til sidens hovedinnhold

Her bodde 15 polakker

Absolutt alle krav i brannforskriften var brutt. Se bildene av brannfellen.

(iOslo.no) I flere artikler har iOslo.no satt søkelys på hvordan polske arbeidere behandles i Norge. Nå er en 46-åring dømt i Oslo tingrett for å ha latt 15 polske arbeidere bo og jobbe i disse lokalene i Stortingsgata 16 i Oslo.

- Når man bryter arbeidsmiljøloven og brannforskrifter på denne måten oppnår man en konkurransefordel, ved at man ikke bruker penger på sikkerhet. Dette kan på sikt gjøre arbeidsplassene farligere for alle som arbeidere i Norge, sier politiadvokat Ingunn Mansås Kjærstad, i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Brannfelle
Brann- og redningsetaten konkluderte med at samtlige krav i brannforskriftene var brutt. Ifølge en branninspektør som vitnet under rettssaken var bygget en ren brannfelle.

Samtlige etasjer i bygget sto i åpen forbindelse, slik at bo- og soveforholdene ikke hadde noen form for branncelleinndeling, brannvarsling eller brannsikring mot byggeplassen. I bygget var det et provisorisk elektrisk anlegg, og det ble lagret bygningsmaterialer inne i bygget. Belysningen besto av arbeidslamper, og i de støvete lokalene var det ingen enkeltrom hvor arbeiderne kunne sove.

- Kom før tiden
For dette ble 46-åringen dømt til å betale 75.000 kroner bot - subsidiært 35 dagers fengsel.

Selv hevdet han under rettssaken at arbeiderne kom én uke før avtalt tid - og at han måtte innkvartere de i bygget de skulle pusse opp, fordi han ikke hadde noen andre steder de kunne bo.

Ingen av arbeiderne hadde heller noen form for arbeidstillatelse i Norge. Også dette ble mannen dømt for i tingretten.

75.000 kroner i bot ble straffen for å la 15 arbeidere bo i en brannfelle. Hva synes du om det?

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken