Gå til sidens hovedinnhold

Her bodde 52-åringen

Helder Pinheiros hadde 2,7 tonn søppel i leiligheten sin.

Rotet i leiligheten sjokkerte rydde- og vaskeekspertene i TV4 sitt nye program, «Rent Hus», som har premiere i kveld.

Leiligheten er et av flere skitne svenske hjem som programmet skal ta for seg.

Ekspertene i serien, Marie-Louise Danielsson Tham og Marlené Eriksson, har lang erfaring fra skitne hjem. Men ifølge den svenske avisen, Expressen, var de ikke forberedt på synet som møter dem i premiereprogrammet i kveld klokken 20.

- Men gud i himmelens parader. Det ser jo ut som en søppelfylling, sier Danielsson Tham, når hun ankommer Pinheiros leilighet.

160 sekker skrot
Det holder nemlig ikke bare å kalle leiligheten i Jacobsberg like ved Stockholm for skitten. I kjøleskapet er det mat fra 1995 og på badet krabber eksotiske smådyr med åtte ben.

I Pinheiros leilighet finner ekspertene alt fra klær, grammofoner, aviser, sykkeldeler og papirposer fylt med alt mulig rart.

Stuen er så overfylt av skrot at det ikke er mulig å gå der. Kartonger og klær blokkerer inngangen, og det er flere år siden Pinheiro var der inne. Ekspertene finner blant annet en handlevogn, reservedeler til en Volvo Amazon og en polsk radioatomklokke i stua.

Matrester
På soverommet er hele gulvet dekket av blant annet papir, matrester og klær.

- Jeg hater å kaste ting, forteller Helder Pinheiro.

Men å kaste er nettopp det han tvinges til å gjøre. I kveldens program fyller han hele 160 sekker med skrot og tar farvel med sitt gamle liv, skriver Ekspressen.

En måned etter innspillingen har Pinheiro fått tilbake sitt sosiale liv, men han sliter fortsatt med å holde leiligheten ryddig.

- Alt rotet ødela livet mitt, sier Pinheiro.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021