Gå til sidens hovedinnhold

Her brister Liverpool-stjernen i gråt

Mamadou Sakho viste sin myke side.

Mamadou Sakho er bare 23 år gammel, men den unge franske midtstopperen har allerede opplevd mye i livet.

Sakho byttet ut barndomsklubben Paris Saint-Germain med Liverpool i sommer, og har så langt startet syv ligakamper for den røde klubben.

Det var kjøpet av den talentfulle midtstopperen Marquinhos som var grunnen til at Sakho valgte å flytte fra klubben han elsker over alt på jord.

Forsvarsspilleren var klar på at spilletid tross alt var det viktigste for ham og at det var vanskelig å utvikle seg videre som fotballspiller på benken.

Den franske storklubben har i tillegg til Marquinhos også stopperhelter som Thiago Silva og tidligere Chelsea-spiller Alex i troppen.

- Ble fort moden
Sakho har også en rekke landskamper for Frankrike og spilte en viktig rolle da nasjonen nylig sikret seg en VM-plass på bekostning av Ukraina.

Frankrike lå under 2-0 etter første møte, men en tidlig Sakho-scoring i returkampen ga nytt håp. Liverpool-spilleren scoret også Frankrikes tredje mål i 3-0-seieren.

23-åringen spilte i tillegg til dette en praktkamp defensivt.

Under et intervju med franske BeIn Sport nylig snakker franskmannen både om kampen mot ukrainerne, helterollen i hjemlandet og Brasil-VM som går av stabelen neste år.

Under intervjuet ble det også snakk om Sakhos far, som døde da sønnen kun var 14 år gammel. Dette beskrives som et viktig vendepunkt i livet til Sakho.

- Jeg måtte lykkes som fotballstjerne. Da faren min lå syk sa han: «Jeg etterlater alle pengene mine til moren din. Nå er det opp til deg å ta ansvar for familien», forteller Sakho.

- Det forandret meg som person. Siden det har jeg alltid vært veldig moden. Jeg satte meg høyere mål enn alle vennene mine. Jeg har alltid vært fast bestemt på å lykkes.

SE HELE SAKHO-INTERVJUET HER (på fransk)

Tårevåt
Den 22. september i år var Sakho tilbake hos Paris Saint-Germain. Han fikk med seg storoppgjøret mellom PSG og Monaco på Parc des Princes. Han ville si et skikkelig farvel.

Den gang tok forsvarsspilleren til tårene og minnene om denne kvelden gjorde at han også under intervjuet med BeIn Sport lot tårene trille.

- Når folk sier Sakho, tenker jeg med en gang på min far. Jeg forgudet ham. Han hadde vært stolt over å se meg der. Derfor gråt jeg. Jeg tenkte: «De roper etter faren min».

Men til tross for at Sakho elsker PSG og at han håper å en dag igjen ta på seg drakten til hovedstadsklubben, angrer han ikke på overgangen til Liverpool.

Etter rundt tre måneder i Beatles-byen, begynner stopperen å føle seg hjemme.

- Jeg ville ikke gjort om på min beslutning for noe i verden. Avgjørelsen om å dra til Liverpool har vært fantastisk. Jeg har funnet meg bra til rette, sier han til The Guardian.

- Det var selvsagt vanskelig, for jeg har kun spilt for en klubb tidligere, men jeg har vært godt forberedt og har spurt mange av de andre her om gode råd, forteller franskmannen.

- Bestemt
Om de viktige målene for Frankrike, sier Sakho følgende.

- Det er litt morsomt, for jeg hadde nemlig følelsen av at jeg skulle score. Jeg var sikker på det. Jeg var så bestemt på at jeg skulle klare det, sier han.

- I Liverpool har jeg fått mange klapp på skuldrene av de rundt meg, selv om Brad Jones påpekte at jeg kun hadde fått kreditert ett av målene, sier stopperen.

3-0-målet ble opprinnelig registrert som et selvmål, men dette har senere blitt omgjort og målet er nå kreditert Mamadou Sakho.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken