Gå til sidens hovedinnhold

Her bruker Tutta pengene

Hadde med seg en halv million til Afrika.

I begynnelsen av september inviterte vår store golfstjerne Suzann «Tutta» Pettersen til veldedighetsturneringen Suzann Pro Challenge på Bogstad i Oslo. Med seg hadde Tutta verdensener Yani Tseng og de tidligere verdensenerne Annika Sörenstam og Lorena Ochoa.

Turneringen og auksjonen i forbindelse med den, fikk inn over 500.000 kroner til Right to Plays arbeid.

- Utrolig stolt
Denne uken er Tutta i Mosambik, der pengene kommer skolebarn til gode.

- Det er fantastisk å være i Mosambik sammen med Right To Play for å observere det viktige arbeidet de gjør hver eneste dag for mer enn 43.000 barn her i landet. Jeg er utrolig glad for at vi sammen klarte å få inn et solid bidrag gjennom Suzann Pro Challenge, og at jeg selv er så heldig å få være med å følge opp flere av prosjektene som pengene har gått til. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er en utrolig stolt ambassadør og at Right To Play gjør en helt rå jobb, sier Tutta i en epost til Nettavisen.

- Unikt
Hun besøkte tirsdag en av skolene som Right to Play jobber med. Onsdag var hun med på «Global Peace Day» som er et av de større prosjektene der Right To Play samler flere skoler til en full aktivitetsdag.

- Det var unikt å oppleve «Global Peace Day» der flere skoler var samlet for å leke sammen. «Global Peace Day» handler om å lære barna om «fair play» og «team work» gjennom lek og moro, forteller Tutta.

Etter Mosambik-besøket går turen videre til Malaysia for å spille i Sime Darby LPGA, etterfulgt av turneringer i Korea og Taiwan.

Les også disse sakene i Nettavisen:

Kommentarer til denne saken