Gå til sidens hovedinnhold

Her er Amelies nye lønn

Her er hennes nye lønn.

Madina Salamova - også kjent under navnet «Maria Amelie» - som ble pågrepet av politiet 12. januar 2011 har fått ny jobb som journalist i Teknisk Ukeblad.

- Vi har ansatt henne fordi vi mener at hun har en relevant bakgrunn for oss. Hun har tatt en master på NTNU, har lest Teknisk Ukeblad under studiene og vi ønsker oss flere kvinner i redaksjonen, sier ansvarlig redaktør Tormod Haugstad ansettelsen til NA24.

Ansatt under massiv mediedekning
Salamova ble pågrepet onsdag i forrige uke etter et foredrag på Nansenskolen på Lillehammer. Dagen etter ble det klart at hun vil utvises fra landet etter å ha bodd i Norge i åtte år etter å ha flyktet sammen med sine foreldre fra Russland.

Etter massiv mediedekning ble «Maria Amelie» allerede fredag tilbudt stillingen i Teknisk Ukeblad av administrerende direktør Jan M. Moberg.

Til NA24 opplyser han at ansettelsen kom etter et iniativ fra redaksjonen.

Dermed tyder ting på at de finansielle musklene til Teknisk Ukeblad har blitt vesentlig styrket det siste året. I november 2009 tok nemlig Moberg grep og kuttet tre årsverk i redaksjonen og to i salgsavdelingen.

- Av de tre stillingene i redaksjonen flyttet en til Vestlandet, og de to andre er tilbake hos oss. En i fast stilling og en på engasjement, sier Moberg til NA24.

Økonomisk går det vesentlig bedre nå.

- Det går bedre nå. Vi hadde et minus på 18 millioner kroner i 2009, men i fjor klarte vi å konsolidere driften og vi driver mye bedre nå. Hun er ansatt på helt ordinære arbeidsvilkår med tre måneders prøvetid, og vil få en lønn ut fra at hun ikke har noen ansiennitet, sier Haugstad.

Moberg tør imidlertid ikke love at året vil ende i overskudd for mediehuset, men sier at det vil bli et lønnsomt 2011.

«Maria Amelie» har skrevet under på et arbeidstilbud, men ifølge Haugstad blir det ikke aktuelt at hun begynner i stillingen før alle formelle papirer er i orden.

Nå oppholder den eksponerte kvinnen seg ulovlig i Norge, noe som dermed gjør at hun ikke tilfredsstiller kravene som stilles for å bli ansatt i en norsk bedrift.

- Det er viktig for meg at vi ikke blir seende ut som cowboyer her og det er ikke vanskelig for meg å se at dette er kontroversielt. Vi legger oss ikke borti myndighetenes behandling av saken, men vi føler at hun vil bli en god tilvekst her hos oss, sier Moberg.

- Må tjene over 500.000
Tidligere har Aftenposten meldt at dersom regjeringen stanser utvisningen og i stedet lar henne uttransporteres, slik Utlendingsnemnda har besluttet, vil hun ha anledning til å søke om spesialtillatelse til å komme til Norge og arbeide lovlig.

For å få innvilget en slik spesialtillatelse må man imidlertid ha fått tilbud om en heldagsjobb med en årslønn på minst en halv million kroner, ifølge NTB.

- Minstelønnen vi forholder oss til her er på 350.000 kroner, sier Moberg.

Går alt i orden for «Maria Amelie» vil hun få en anseelig leserskare.

- Opplagstallene våre er kjempegode og vi har 115.000 abonnenter. Vi er det eneste nyhetsmediet som har økt lesertallene de tre siste årene, og vi har nå 302.000 lesere ifølge Snovate, sier Haugstad til NA24.

Kommentarer til denne saken