Gå til sidens hovedinnhold

Her er årets homolåt

Den største hiten for landets skeive publikum er blitt kåret. Se den her.

Oslo vil den kommende uken være full av skeive mennesker. Kulturarrangementet Skeive dager starter nemlig fredag, og vil vare til og med neste helg.

Styremedlemmene i Skeive dager har i den forbindelse kåret årets homolåt, som er både skrevet og sunget av Tom Stereo.

Se og hør homolåta her:

HTML EMBED

Speiler Skeive dager
- Etter at vi hadde vurdert alternativene ble det bestemt at årets pridelåt vil bli «Now or Never», forteller styreleder i Skeive dager, Stein Runar Østigaard, til Nettavisen.

Han forteller også at de valgte låten til 26 år gamle Thomas Anholt, alias Tom Stereo, fordi låten var spennende og passet til profilen til Skeive dager.

- Jeg leste om Skeive Dager på Gaysir og tenkte at de burde ha en bra pridelåt i år. Jeg tok kontakt med styret, og de tente på det første demoutkastet. Både i tittel og i refrenget til «Now or Never» ligger det en liten oppfordring om å komme seg opp og ut og gjør det en drømmer om. Det er en touch av skapproblematikk der, sier Thomas til nettstedet gaysir.no.

Tom Stereo er opprinnelig fra Tønsberg, men bor nå fortiden i Stockholm. Han er utdannet som makeup artist og prøvd seg som programleder i TVNorge.

Det er lagt opp til flere opptredener med Tom Stereo i forbindelse med Skeive dager, som starter fredag og varer til og med 28. juni. Låten er allerede lagt ut, og det vil bli mulig å kjøpe platen på Pridepark på Rådhusplassen.

Økt aksept
Skeive dager er et kulturarrangement der hensikten er å synliggjøre skeiv kultur, for på denne måte å bidra til økt aksept og respekt for denne delen av hovedstadens mangfoldige borgere. Nytt av året er at alt er gratis.

Ekteskapsfest
Fredag begynner arrangementet med skeive filmer, og senere på dagen blir det feiring av den nylig vedtatte ekteskapsloven, som gir også homofile og lesbiske mulighet til å gifte seg. Ekteskapsfesten blir på Oprataket, der tidligere statsråd Karita Bekkemellem og og byrådsleder Erling Lae skal ønske velkommen.

På programmet videre så står det blant annet hagekonsert, homohistorisk byvandring og ikke minst den årlige paraden neste lørdag.

Les mer om Skeive dager her.

Kommentarer til denne saken