Premier League-sesongen 2013/14 er et avsluttet kapittel og til syvende og sist var det Manchester City som stakk av med den gjeve ligapokalen.

Liverpool ga de lyseblå hederlig kamp og endte til slutt med en sterk og litt overraskende andreplass, mens Chelsea måtte ta til takke med tredjeplass.

Cardiff, med Ole Gunnar Solskjær ved roret, Fulham, med nordmennene Brede Hangeland og John Arne Riise, samt Alexander Tetteys Norwich rykket alle ned og blir dermed å finne i herligheten kalt The Championship til høsten.

Burnley, Leicester og det laget som kjemper seg gjennom den tøffe play off-kvalifiseringen (Wigan, Brighton, Derby og QPR) blir for øvrig nye innslag i det gode selskap neste sesong.

Opp- og nedturer
I løpet av sesongen har vi latt oss imponere av målene til Luis Suarez, teknikken til Eden Hazard, og kvikkheten til David Silva. Vi har latt oss imponere av alt fra spektakulære redninger, magiske mål og Jonjo Shelveys smått legendariske fulltreffer i møtet mellom Swansea og Aston Villa i april.

Vi har smelt hodet i veggen på grunn av Davis Moyes' taktiske plan, kastet TV-en ut vinduet på grunn av måltørken til Roberto Soldado og latt tårene trille da vårt kjære favorittlag til de grader kollapset da det gjaldt som mest.

Kort oppsummert er det sannelig godt det bare er rundt tre måneder til galskapen starter opp igjen og ballen på ny ruller på balløyas grasflekker.

I mellomtiden kan alle kose seg med det vi i Nettavisen mener er «årets lag» i Premier League i den nylig avsluttede sesongen. Etter tøffe forhandlinger har vi kommet fram til elleve mann i et 4-4-2-system. Vi håper dere er litt enig, litt uenig og litt klar for å ramse opp deres «årets lag» i kommentarfeltet under.

Her er våre elleve utvalgte for 2013/14-sesongen.

Sjekk også: Nettavisen-blogger Joacim Jonsson kårer sitt årets lag

Keeper:
Hugo Lloris (Tottenham)

På et Tottenham-lag som skuffet mange denne sesongen, sto franske Hugo Lloris fram som én av de mer stabile. Keeperen jaktes av blant andre Paris Saint-Germain og det er det en grunn til. Lloris har en sjelden kombinasjon av det å være god på strek, sikker i feltet og spilleforståelse. Franskmannen er blant de keeperne som leser spillet godt og kan forhindre farlige situasjoner før de oppstår. Det ble 51 baklengs på 37 ligakamper for Lloris denne sesongen, men forsvaret må nok ta mer av skylden for det enn keeperen.

Forsvar:
Seamus Coleman (Everton)

Det sto mellom Seamus Coleman og Pablo Zabaleta på denne plassen. Valget falt på iren på grunn av at han i tillegg til å ha vært bunnsolid i et av ligaens beste forsvar, også bidrar voldsomt offensivt. Det gjør for så vidt også Zabaleta, men Coleman har plukket flere «poeng». Backen har nettet seks ganger i ligaen denne sesongen og levert to målgivende pasninger. Zabaleta har assistert seks mål, men kun scoret ett. Noen liker mora, andre liker dattera, mange liker Zabaleta, mens vi denne gangen foretrekker Coleman.

Dejan Lovren (Southampton)
Kroaten har tatt Premier League med storm og sammen med José Fonte har Southampton-spilleren dannet et av Premier Leagues mest velfungerende stopperpar. Det taler også i Lovrens favør at han har tatt nivået i den engelske toppdivisjonen fra første hodestøt og at han er én av flere som har sørget for en utmerket sesong for Southampton. Lovren ble tidligere i sin karriere koblet med flere toppklubber og det kan se ut til at de som droppet kroaten den gang kan ha gått glipp av en juvel. Som en følge av storspillet i «Soton», har gigantene igjen begynt å sirkulere som haier rundt stopperen.

Martin Skrtel (Liverpool)
Martin Skrtel har i grunn en del til felles med Marienlyst i Drammen. Stopperen er utskjelt og fryktet, elsket og beryktet. Og full av sjarme. I et Liverpool-forsvar som tidvis har opptrådt noe naivt, har slovaken vært det nærmeste man kan kalle en bauta. Det har blitt mange baklengs på Liverpool, men så er dette også en konsekvens av måten de røde ønsker å spille på. Offensivt har 29-åringen ofret alt og satt inn hele syv mål. Det er meget imponerende. Skrtel har hatt en klar positiv utvikling som spiller under Brendan Rodgers.

Luke Shaw (Southampton)
Det kan kanskje virke hodeløst å velge en 18 år gammel unggutt, som strengt tatt både har hatt gode og dårlige dager på jobben denne sesongen, inn på «årets lag», men sannheten er at Luke Shaw har imponert voldsomt på sitt beste denne sesongen. I en liga der det er mangel på gode venstrebacker, Cesar Azpilicueta, som helst spiller på høyre back, var nærmeste utfordrer, så er unge Shaw et friskt pust. Det har lenge gått rykter om at både Chelsea og Manchester United vil legge mange pundsedler på bordet for å sikre seg 18-åringen til sommeren og det overrasker ingen. Vi mener, i likhet med spillerforeningen i England, at venstrebacken fortjener en plass på laget.

Midtbane:
David Silva (Manchester City)

På sitt beste er det ingen i Premier League som kan matche den lille magikeren David Silva. Uhyre viktig for gullaget City. En mann som kan regissere, assistere og score målene selv. Spanjolen har en finger med i alt som skjer offensivt hos de lyseblå og hver gang han er borte merkes det. 28-åringen er ikke den som alltid stjeler overskriftene, men uten han hadde det trolig blitt langt færre overskrifter på City. En verdig kandidat på et hvert «årets lag».

Steven Gerrard (Liverpool)
Da journalistene i England skulle kåre «årets spiller» var det kun én mann som fikk flere stemmer enn Steven Gerrard, lagkamerat Luis Suarez. Gerrard har fått en ny vår i Liverpool denne sesongen og har spesielt blomstret etter at han ble trukket ned i en mer defensiv midtbanerolle. Veteranen har vært trygg fra straffemerket og totalt scoret 13 ligamål, hans nest beste måltotal noen gang. 34-åringen har også en rekke målgivende pasninger og har vært pulsen i et Liverpool-lag som bare var et halmstrå unna et sensasjonelt ligagull.

Yaya Toure (Manchester City)
Yaya Toure har scoret 20 ligamål fra sin midtbaneposisjon denne sesongen. 20 ligamål! Dette er samme mann som aldri tidligere har scoret mer enn seks ligamål i løpet av én sesong på seniornivå. Dette er mannen som tidligere har blitt beskyldt for å være defensivt anlagt. Flere av scoringene har riktig nok kommet på frispark og straffespark, men det vitner bare om en mental styrke og en stoisk ro i stressende situasjoner. Ta i tillegg med den jobben Touré utrettelig gjør på midtbanen, så har du en klar kandidat til «årets lag».

Eden Hazard (Chelsea)
Belgieren har fått sitt definitive gjennombrudd i Premier League denne sesongen. I manager José Mourinhos strenge taktiske regime, er Hazard én av få som kan glede seg over luksusen kreativ frihet. 23-åringens offensive bidrag har vært avgjørende for Chelsea denne sesongen og med 14 fulltreffere i ligaen er han klubbens toppscorer. Det er imidlertid ikke bare målene til Hazard som gjør han spesiell, men måten han scorer dem på. Belgieren har en tendens til å gjøre jobben sin på spektakulært vis og det er liten tvil om at han på egen hånd har økt underholdningsverdien til Chelsea.

Angrep:
Luis Suarez (Liverpool)

Det enkleste valget på dette laget. Liverpools Luis Suarez har vært suveren på topp for de røde og bøttet inn mål i rekordtempo. Tenk at denne mannen sto over de seks første rundene. Uruguayaneren har vunnet det som er av «årets spiller»-priser og er selvskreven på «årets lag» i Premier League.

Daniel Sturridge (Liverpool)
Vi klinker til med nok en Liverpool-spiss. Det at Suarez skulle banke inn over 30 ligamål var kanskje ikke så overraskende, men at Sturridge skulle følge som nummer to på toppscorerlisten, hadde vi ikke trodd. Spissen viste sist sesong at han vet hvor målet står og har levert videre på samme, høye nivå. En angrepsspiller har mange oppgaver, men den viktigste er å score mål og det er det kun én mann som har gjort bedre enn Sturridge. Derfor fortjener 24-åringen en plass sammen med sin Liverpool-makker på «årets lag».

(artikkelen fortsetter under bildet)

På benken:
Adam Lallana (Southampton)
Aaron Ramsey (Arsenal)
Cesar Azpilicueta (Chelsea)
Petr Cech (Chelsea)
Raheem Sterling (Liverpool)
John Terry (Chelsea)

----------------

Årets spiller (spillerforeningen): Luis Suarez (Liverpool)
Årets unge spiller (spillerforeningen): Eden Hazard

Årets lag (spillerforeningen): Petr Cech (Chel); Seamus Coleman (Eve), Gary Cahill (Chel), Vincent Kompany (Man City), Luke Shaw (Soton); Adam Lallana (Soton), Steven Gerrard (Lpool), Yaya Toure (Man City), Eden Hazard (Chel); Daniel Sturridge (Lpool), Luis Suarez (Lpool).

Årets spiller (engelsk journalister): Luis Suarez (Liverpool)