Gå til sidens hovedinnhold

Her er beviset

Tamiltigrene hevder lederen fortsatt er i live, men myndighetene har frigjort bilder av liket.

Singalesiske myndigheter opplyste mandag at Tamiltigrenes grunnlegger og leder, Velupillai Prabhakaran, var blitt drept under flukt fra regjeringsstyrker. Og tirsdag opplyser myndighetene at liket til LTTE-lederen ble funnet i morgentimene, melder Reuters.

- De gode nyhetene fra fronten er at liket til lederen av terroristorganisasjonen, som har ødelagt landet de siste 30 årene, Prabhakaran, har blitt funnet av hæren i dag tidlig, sier general Sarath Fonseka i en uttalelse tirsdag.

- Vi har identifisert liket, legger han til.

Han sier at bilder av liket vil bli frigitt i løpet av dagen.

- Vår leder er i live
Men Tamiltigrenes egen nettside, Taminet, melder tirsdag at lederen likevel er i live, ifølge CNN.

- Vår leder Velupillai er i live og er i trygghet. Han vil fortsette med å lede søken etter verdighet og frihet for det tamilske folk, sa talsmann for opprørerne Selvarasa Pathmanathan til Tamilnett.com.

Les også: - LTTE-lederen er død

Prabhakaran var én av 19 høytstående LTTE-ledere som regjeringen har identifisert som døde. Sønnen til lederen, Charles Anthony, er også blant de døde, ifølge myndighetene.

Sri Lanka erklærer tirsdag seier over Tamiltigrene etter 25 år med borgerkrig.

- Vi feirer terrorismens nederlag. Vi har vunnet og gjeninnført demokratiet i landet, sa den singalesiske presidenten Mahinda Rajapaksa i en TV-sendt tale tirsdag.

Videre kunngjorde presidenten at onsdag vil bli nasjonens nasjonaldag som skal feier avslutningen på den 25 år lange borgerkrigen. Borgerkrigen har anslagsvis krevd 70.000 til 80.000 menneskeliv.

- Fant opp selvmordsbeltet
Prabhakaran grunnla opprørergruppen som har blitt erklært som en terrororganisasjon av 32 land. Gruppen var tidlig ute med å benytte seg av kvinnelige selvmordsbombere, og skal ifølge FBI ha funnet opp selvmordsbeltet.

Organisasjonen står også bak drapene på to verdensledere. Tamiltigrene drepte Indias tidligere statsminister Rajiv Gandhi i 1991. I tillegg sto de bak drapet på Sri Lankas daværende president Ranasinghe Premadasa to år senere.

Konflikten trappet seg opp i midten av april måned da regjeringsstyrker skulle gjøre et siste fremstøt ved å ta seg inn i Tamiltigrenes siste skanse nord i landet. Tamiltigrene kjemper for uavhengighet fra Sri Lanka og konflikten har vart i nesten 25 år.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken