(iBergen.no) - Dette er jo krig, sier Mons Ivar Mjelde foran dagens storkamp mellom Brann og VIF.

16. mai-krigen
Og krig kommer det til å bli. Med to gigantiske hærførere i Martin Andresen (VIF) og Eirik Bakke (Brann) braker hærene sammen klokken 20.00 i kveld. Og krigerne er rede.

- For meg ser det ut som om Vinnie Jones er kommet tilbake, ler Mjelde og peker på Azar Karadas.

Einarsson vs. Andresen
Han er en av tre i et triangel av stål som skal møte Engas sentrallinje.

- Det blir Gylfi som Martin kommer til å se mest til, humrer Mjelde som tidligere har uttalt at det verste med å møte islandske Gylfi Einarsson som ser ut som om Gustav Vigeland var faren, er at det gjør vondt ett eller annet sted på kroppen etter hvert møte.

Bak seg, dypt på midten er det Eirik Bakke som skal trå til. Og det er i dette Bermuda-triangelet av kraft og vilje at Mons Ivar Mjelde håper at motstanderne skal forsvinne hvis de våger seg inn, for siden ikke å bli sett før etter 17. mai.

En merkedag
Lynraske Kristjan Örn Sigurdsson for oppgaven ryddegutt og må nøye seg med smulene som blir igjen etter steinknuserne foran.

- Dette er en merkedag, sa Mons Ivar Mjelde dagen før dagen før dagen.

Slår Brann med flyt
Torsdag var første gangen Brann stallen var fulltallig på trening i år.

- Det gir oss en helt annen kvalitet og intensitet, sier Mjelde. Det gir ham også muligheten til å erstatte gode folk med like gode folk og muligheten til å sette innpå ligaens farligste joker, Erik Huseklepp.

- Vi bryr oss ikke om hvem Brann kommer med. Vi vet at vi har et lag som kan slå Brann i Bergen hvis vi får flyt. Begge lag liker den store anledningen. Dette blir moro, sier en avslappet VIF-direktør Jan Erik Aalbu til iBergen.no torsdag kveld.

Les flere nyheter på iBergen.no.