Gå til sidens hovedinnhold

Her er de billige flybillettene

Hvor blir det egentlig av alle billigbillettene som lavprisselskapene snakker om?

(SIDE2): Gode råd kan gjøre sommerferien mye billigere. Ifølge Orbville, et uavhengig nettsted der du kan finne og bestille reiser, kan det finnes over 150 ulike prisalternativ på et fly med 200 passasjerer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Les også:
Frister med nye utenlandsruter
Flyselskapenes billigtips

– Vi har jobbet med flypriser i Skandinavia i mer enn ti år. Et av de vanligste spørsmålene vi får er «hvordan får man tak i billige flybilletter»?, sier Michael Blaxland, administrerende direktør til Hegnar Online.

Sannheten er at den som skal bestille flybilletter må i dag begi seg ut i en jungel av priser. På vei inn i kaoset kan det være greit å ta med seg følgende råd fra ekspertene hos Orbville:

1. Ikke reis når alle andre reiser
Prisen blir høyere de dagene mange vil ut å fly, særlig rundt ferie, helligdager og i helgene. Er det helligdag på en torsdag så er billettene billigere på fredagen. Ikke glem at man kan sjekke flybilletter fra flyplasser i andre land i Skandinavia, f.eks. Göteborg eller København.

2. Gjør en grundig sjekk
Søk og sammenlign flere prisalternativer. Prøv deg frem med forskjellige datoer. I noen tilfeller kan du tjene tusenvis av kroner på å flytte reisen med ett par dager. Gå gjennom diverse restplasslister og prisoversikter hvis du kan være fleksibel angående reisedato.

3. Velg enkeltbilletter
To enkeltbilletter med forskjellige flyselskaper kan være billigere enn en tur/retur billett med ett og samme selskap.

4. Ta en omvei
Skal du til en mindre by er det stor sjanse for at det bare er ett flyselskap i Norge som fly på den strekningen. Da kan det være billigere å fly med et lavprisselskap til London og deretter dra med et annet lavprisselskap videre.

5. Bruk et reisebyrå
Skal du reise til og fra flere ulike destinasjoner i løpet av samme reise anbefaler vi at du kontakter et reisebyrå. De vet hvordan flyselskapenes bestillingssystem fungerer.

6. Restplasser
Sjekk charterarrangørenes restplasser, noen ganger kan du kjøpe kun flyreise til mange reisemål i Syden.

7. Vær tidlig ute
Jo tidligere du bestiller billetten din desto billigere blir den som regel. Prisene endres ofte fra dag til dag, avhengig av etterspørsel.

8. Tilbud og rabatter
De fleste flyselskaper har gode tilbud som bare kan bestilles via deres nettsider. Let etter overskrifter og linker som «tilbud», «rabatt» eller «kampanje». Sett deg opp som mottaker av reisearrangørenes nyhetsbrev der det ofte dukker opp gode tilbud og rabatter. Du kan også få rabatt hos mange arrangører hvis du er student eller pensjonist.

9. Skatter og avgifter
Skatter og avgifter kan variere kraftig mellom forskjellige destinasjoner. Flyskatter på 500-1500 kroner er ikke uvanlig. Annonseres flybilletter for én krone, og det tilkommer skatter og avgifter, blir det kanskje ikke så billig likevel.

10. Betal med kort
De fleste bank- og kredittkort gir deg erstatning ved forsinkelser eller problem med bagasje. Sjekk også om kortet ditt inkluderer avbestillingsforsikring.

11. Ha god tidsmargin
De billige billettene kan ofte ikke endres. Mister du flyet kan det oppstå problemer. Til visse avganger må du være på plass to timer i forveien. På de store flyplassene er det ofte lange køer både ved innsjekking og i sikkerhetskontrollen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken