Gå til sidens hovedinnhold

Her er de billigste nye boligene

Lyst på noe helt nytt? Se hvor du får mest for pengene.

Du som er på boligjakt - har du vurdert å kjøpe helt nytt?

Det kan lønne seg rent økonomisk. I tillegg får du være med å påvirske selv, og du flytter inn i noe som er helt nytt.

Boligmarkedet har frisknet til. Utbyggerne tjener igjen penger, og lanserer nye prosjekter på løpende bånd. Antall nye boliger til salgs har økt med nesten 50 prosent det siste året.

Nettavisen har sett på de rimeligste nye leilighetene på markedet i de største byene.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

I Oslo skal eiendomsmegler Anne May Guerrero hos Eiendomsmgler1 selge nye leiligheter i Arnljot Gelinesvei 5 på Etterstad i Oslo.

Dette er blant de rimeligste nye leilighetene som er å oppdrive i hovedstaden. Prisen for den billigste leiligheten i dette prosjektet er 1.590.000 kroner.

- Her er slagsstart den 14. oktober, mens byggingen starter ved årsskiftet, sier Guerrero til Nettavisen.

Dersom man er tidlig ute, kan man være med på å bestemme innredning, som gulvbelegg, baderoms- og kjøkkeninnredning, opplyser hun.

Med et areal på 53 kvadratmeter, koster den rimeligste leiligheten i Eitillstad Borettslag 30.000 kroner per kvadratmeter. Til sammenligning er kvadratmeterprsien for brukte boliger i samme område vel 37.000 kroner.

Tomten og beliggenheten gjør at nesten alle leilighetene vil få utsikt, enten mot byen og fjorden, eller over trærne mot de grønne lungene rundt Alnaelva, mot Ekebergåsen, Vålerenga kirke eller resten av Etterstadområdet.

Du kan parkere i lukket kjelleranlegg. I det ene høye huset vil det bli barnehage med fortrinnsrett til boligkjøperne i prosjektet.

Det er også andre fordeler med å kjøpe nytt, ifølge Guerrero. Du slipper dokumentavgiften på selveierleiligheter. Du får tipp topp ventilasjon, og lave fyringskostnader.

SE BILDER AV PROSJEKTENE:

3728

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Kommentarer til denne saken