NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Apples nye iPad ble lansert på fredag og Nettavisen fikk teste den kort på Apples berømte butikk i Meat Packing District fredag kveld, norsk tid.

Da Nettavisen ankom butikken ved 14-tiden lokal tid, var butikken full av kjøpere og skuelystne.

Noen satt ved bordene og fikk hjelp til å sette opp denne iPaden de nettopp hadde kjøpt, mens andre bare testet den.

Hurtigere og skarpere
Det som er slående og nytt med Apples nye iPad, er skjermens skarphet og at den er hurtigere. Og dens kamera.

Den nye iPaden har en ny Retina-skjerm, og Apples nye A5X-chip med firekjerners grafikk og et iSight-kamera med 5 megapiksler. Du kan også ta opp video i 1080p HD. Når det gjelder batteritiden er det den samme på 10 timer.

Det mest oppsiktsvekkende er skjermen, som er fire ganger skarpere enn forgjengeren, med sine 3,1 millioner piksler. Den er med dette én million piksler skarpere enn en HD-skjerm, noe som gjør det til den skarpeste mobile skjermen som finnes i dag.

Apples nye iPad Wi-Fi + 4G støtter også 4G LTE-nettverk i USA og Canada.

I tråd med Apples politikk, fikk Nettavisen ikke prate med noen i butikken om verken pågang eller salg på lanseringsdagen her i New York.

Ble raskt utsolgt
Men da Nettavisen kom på ettermiddagen, var det ingen kø utenfor.

- Men pågangen har vært slik den alltid er på en lanseringsdag, fikk vi opplyst.

Og at de raskt ble utsolgt for 64 GB med 3GS.

Den nye iPad kommer til Norge 23. mars.

Nettavisen vil komme tilbake med en større test av Apples nye iPad.

Går mann av huse
Tusenvis av Apple-fans har ventet i kø i flere dager utenfor Apple-butikker i London, Sydney, Tokyo, New York og andre storbyer.

I London var det en 16 år gammel gutt som solgte køplassen sin for svimlende 3000 kroner.

Noah Green sto som nummer fire i køen utenfor Apple-butikken i Regent Street i London. Han fikk i underkant av 3000 kroner mot å stille seg 16 plasser lengre bak i køen.

- Det er verdt det. Jeg er fortsatt nummer 18 i køen, så jeg blir en av de første til å kjøpe en iPad. Men jeg kommer til å selge den for å tjene litt penger, sier han til Daily Mail.

Spekulerer i videresalg
Svartebørsmarkedet i Storbritannia har også vært interessert i å få tak i den aller nyeste iPaden, slik at de kan selge den videre til en langt dyrere pris, når butikken går tom for den ettertraktede varen. Svartebørshaier skal ha betalt en tredje part mellom 100 og 200 kroner for å stille seg i køen og kjøpe iPader for dem.

Norges beste Facebook-side:
Over 2,5 millioner nordmenn er nå på Facebook, og Nettavisen, som har hatt over 1,5 millioner mennesker innom på en og samme uke, jobber hele tiden aktivt med å presentere nyheter på Facebook. Nettavisen har derfor bestemt seg for å kåre Norges beste Facebook-side. Premien er Apples nye iPad som ble presentert 7. mars.

Delta i konkurransen ved å klikke deg inn her