Gå til sidens hovedinnhold

Her er den nye melkekartongen

Melkekartongen får ny design.

Tine tar ikke sjansen på å utfordre melkedrikkende nordmenns emballasjevaner uten videre. Først skal rogalendingene være forsøkskaniner.

Funksjonalistisk
Farger og mønstre har endret seg, og vi har etter hvert også lært oss til kartonger med skrukork. Men den tradisjonelle mønekartongen har Tine ikke turt å rokke ved - før nå. Nå lanseres nemlig melkekartongen i helt ny design, saltaket erstattes med det som på arkitektspråket kanskje best kan betegnes som et funksjonalistisk pulttak.

Fire måneders testperiode
Den nye kartongen kommer i butikkene i Rogaland, deler av Hordaland og Vest-Agder fra 7. januar. Etter en fire måneder lang testperiode er det opp til dem å avgjøre om dette er framtidas melkeemballasje, skriver Tine i en pressemelding.

Større åpning
- Emballasjens større åpning og forbedrede helleegenskaper gjør at den er enkel å bruke for alle, store som små. Det er også enkelt for forbrukeren å se om kartongen er åpnet, da en membran under skrukorken forsegler kartongen, sier Erika Intiso, markeds- og produktansvarlig i Tetra Pak, ifølge pressemeldingen.

Konserndirektør Hege Holter Brekke i Tine markedskategorier sier den nye kartongen har kommet godt ut av det i forbrukerundersøkelser, men at de ønsker å teste den ut på vanlige forbrukere før de tar en endelig beslutning.

Om det blir den tradisjonelle saltak-kartongen eller nykommeren med stor skrukork og funksjonalistisk design som vinner dragkampen, avgjøres i løpet av våren 2008.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet