Gå til sidens hovedinnhold

Her er det første bildet av synkehullet

Jeff Bush (37) ble slukt av dette synkehullet da han lå og sov i sengen.

(Nettavisen/NTB): Den 37 år gamle Jeff Bush lå og sov i sengen sin da han ble slukt av et enormt synkehull i delstaten Florida torsdag kveld i forrige uke.

Synkehullet er ti meter bredt og 30 meter dypt. Redningsarbeidere avsluttet søket etter 37-åringen lørdag. Liket av 37-åringen vil trolig aldri bli funnet, og familien forbereder nå en minnestund.

Jevnet med jorden
Denne uken ble huset jevnet med jorden, og bilder av synkehullet er blitt frigjort.

Fem andre befant seg også i huset i Tampa-forstaden Brandon. De hørte et voldsomt brak og et skrik fra Bush idet han raste ned i dypet.

Broren Jeremy kom løpende til, men kunne ingenting gjøre.

- Alt jeg så var et stort hull, et kjempestort hull og madrassen hans, forteller han.

Redningsmannskaper kom raskt til stedet, men også de var hjelpeløse. Faren for at mer av grunnen skulle rase ned i dypet, gjorde oppgaven svært vanskelig.

- Kunne gjort mer
Jeremy forsøkte å redde broren ved å hoppe ned i synkehullet, men han maktet ikke å finne broren. Redningsmannskaper på stedet hjalp ham opp igjen fra synkehullet.

- Jeg føler at jeg burde ha gjort mer for å få broren min opp derfra, sier han i et intervju, skriver The Times.

På en pressekonferanse kritiserer Jeremy redningsmannskapene for ikke å ha gjort nok for å redde broren.

- Jeg mener de burde ha prøvd hardere på å få broren min opp. Dette var broren min. Moren og faren min gjennomgår så mye nå, sa han på pressekonferansen, ifølge ABC News.

Lokale redningsmannskaper mener imidlertid at de har gjort alt de kunne, og at de ikke lenger er håp om å finne liket til 37-åringen.

Ingen livstegn
Området er nå undersøkt ved hjelp av avanserte måleinstrumenter, uten at det ble registrert livstegn fra Bush.

- Våre data viser at vi ikke på noe som helst vis kan hente ham opp igjen, uten å risikere livene til våre mannskaper, opplyser en talskvinne for brannvesenet i området.

Synkehull fakta
Synkehull er begrepet på når landskapet synker fordi jordsmonnet i området er blitt undergravd. Der hvor det er mye kalksten i jordsmonnet er det størst risiko for synkehull. Grunnen til dette er at når det renner vann ned i steinlaget, vil vannet oppløse kalken og man vil få hull/grotter under jorden. Etter hvert som vannet har lagd store hull i bakken, vil jordmassen over svikte, og bakken vil falle ned i dypet. Kilde Wikipedia.

Kilder: ABC News, The Telegraph, The Times.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken