Gå til sidens hovedinnhold

Her er det RBK og Brann mangler

Norske storklubber sliter med å finne nettmaskene. Det gjør ikke denne trioen.

NADDERUD (Nettavisen): Torsdag kveld skal Brann og Rosenborg forsvare Norges ære i Europa. Brann får besøk av Deportivo La Coruna, mens Rosenborg skal prøve å få med seg et godt resultat fra bortekampen mot Brøndby.

Følg kampene direkte i Nettavisens LIVE-system!

Dessverre mangler begge det som ofte avgjør fotballkamper, nemlig stabile målscorere.

Både Erik Hamrén og Mons Ivar Mjelde har lov til å være sjalu på Jan Jönsson. Stabæk-treneren har til og med midtbanespillere som hevder seg på toppscorerlista.

BLOGG:Rosenborgs problem og potensial

Tre mann - 31 mål
Ingen er så altfor overrasket over at Daniel Nannskog nok en gang er på toppen av scoringslistene. Mer overraskende er det at to av hans Stabæk-kolleger befinner seg rett bak ham: Johan Andersson er på tredjeplass med sin ti nettkjenninger, Alanzinho på sjuendeplass med sine åtte.

Til sammen snakker vi 31 mål. Det er ett mål mer enn hva seriens nestmestscorende lag – Fredrikstad – har klart. Og da snakker vi om alle Fredrikstad-spillerne til sammen. Fjorårets mestscorende lag, Rosenborg og Brann, har scoret ti prosent mindre enn Stabæk-trioen alene, mens Vålerengas mange storinnkjøp – og gamle slitere – ligger hele syv bak denne gjengen.

- Er det sant? Så «kaxigt», flirer Daniel Nannskog.

Trodde på målrush
Stabæks ubestridte målkonge – med hyggelige 78 scoringer på sine 101 seriekamper for Bærums-laget – er likevel ikke så overrasket over sine to kollegers uttelling foran motstandermålene.

- Selvsagt trodde jeg de ville score så mye. Johans potensial kjenner jeg fra Sverige, mens «Lillemann» scoret vel en fem-seks i fjor, så det er ikke noen overraskelse.

- Det som også er deilig, er at de også hjelper meg mye. Når de melder seg på på en slik måte, gjør de også min jobb mye enklere, hevder Nannskog.

Ny pers for Andersson og Alanzinho
Selv sa Johan Andersson til Nettavisen på søndag at han var overrasket over at han hadde funnet nettet så mange ganger denne sesongen. Forhistorien viser nemlig ikke fullt så imponerende tall i scoringsprotokollen.

- Én gang scoret jeg åtte mål, men det var bare i den nest høyeste divisjonen. På øverste nivå er det vel bare blitt en fire-fem scoringer, mener den gjennombruddshissige midtbanespilleren.

- Men det viktigste er egentlig å hjelpe hverandre. Jeg kan komme på en del dype løp, men vel så viktig er det å sette opp Daniel og Veigar, mener skåningen.

(Les videre under bildet)

Fra smultring til dobbel smultring
Heller ikke Alanzinho hadde helt trodd at det skulle bli så mange nettkjenninger i 2008-sesongen. Selv om det ble ny pers med fem scoringer i fjor, er ikke akkurat motstandermålet noe han har hatt for vane med å besøke.

- I Brasil scoret jeg neste aldri, flirer den lille brassen. Nå er det åtte, men jeg kan ikke love noen flere i år.

Og selv om Nannskog spår at hans to kolleger vil fortsette suksessen ut sesongen - «til sammen kan de vel klare fem-seks mål på de siste seks kampene» - så er overraskelsesduoen selv noe mer forsiktig i sine spådommer.

- Jeg synes det viktigste er at vi vinner kampene våre, ikke at jeg scorer, sier Alanzinho.

Varsler Andersson-show
Og i stedet for mål, vil Johan Andersson – godt presset av sin landsmann Nannskog – heller vise fram noe nytt i sesonginnspurten.

- Det er en finte som jeg ennå ikke har fått tatt i Norge, forteller 25-åringen med et lurt smil om munnen.

- Den er helt rå, og har tidligere gått sin seiersgang på svensk TV, skryter Nannskog.

Men hvordan den er, se det vil ingen fortelle. Følg med hvis du skal se Stabæk i noen av sine seks siste seriekamper – og følg ekstra godt med hvis du befinner deg på motsatt ende av banen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken