Gå til sidens hovedinnhold

Her er Faldos assistenter

Ryder Cup-sjef Nick Faldo har kunngjort hvem som blir hans assistenter under neste års turnering.

Paul McGinley og Jose Maria Olazabal har fått det ærefulle oppdraget, så sant de ikke kvalifiserer seg til spill selv til neste års spill på Valhalla i Kentucky.

Olazabal har jevnlig levert varene under Ryder Cup, og sammen med Severiano Ballesteros dannet Olazabal et av de mestvinnende parene for Europa. 41-åringen var en del av Ian Woosnams lag som vant på K Club sist september, etter å ha vært borte fra konkurransen i sju år.

McGinley har også solid Ryder Cup-erfaring, og han har deltatt på laget som har vunnet Ryder Cup de tre siste gangene. Han senket sågar den avgjørende putten da Europa vant på The Belfry i 2002.

- McGinley og Olazabal er to karer jeg har god kjemi med. Å ha med spillere med deres karakter og kaliber, er viktig for meg, sa Faldo etter at han kunngjorde sine to assistenter på Wentworth tirsdag.

Olazabal fikk for øvrig tilbudet om å bli assistenten til både Sam Torrance i 2002 og Bernhard Langer to år senere, men avslo begge ganger for å konsentrere seg om sitt eget spill.

- Jeg blir eldre, svarte han på spørsmålet om hvorfor han takket ja denne gangen.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren