Gå til sidens hovedinnhold

Her er fru bin Laden

Hun er britisk statsborger og gift med sønnen til verdens mest ettersøkte terrorist.

Medisinsk behandling mot den kroniske sykdommen multippel sklerose førte Jane Felix-Browne (51) til Egypt. Der ble hun kjent med Omar Bin Laden (27), saudiaraberen som er sønn av Osama bin Laden, skriver engelske The Times på nett.

For første gang snakker kvinnen ut om forholdet og ekteskapet med sønnen til verdens mest ettersøkte mann.

- Jeg håper at verden ikke dømmer meg for hardt. Jeg giftet meg med Omar, ikke med hans far, sier Felix-Browne til The Times.

Kvinnen har tidligere vært gift fem ganger. Ifølge The Times giftet hun seg for første gang da hun var 16 år gammel. Den gang falt hun også for en annen saudiaraber som var bosatt i London. På den måten ble hun kjent med flere medlemmer av bin Laden-familien.

24 år eldre enn sin mann
- Omar er ren, stille, ekte gentleman og min beste venn, forteller Felix-Browne til The Times.

Kvinnen har allerede tre barn og fem barnebarn fra tidligere forhold. Felix-Browne forteller at Omar så henne ri på en hest og falt for henne umiddelbart. Omar bin Laden er 24 år yngre enn sin kone.

Har holdt en lav profil
Kun kjernefamilien fra Cheshire i Nord-England og noen få venner viste om ekteskapet. Årsaken til at kvinnen nå velger å fortelle historien sin er at hun ønsker at mannen skal få visum for å besøke Storbritannia.

Omar bin Laden er den fjerde i rekken av de 17 barna til den kjente terroristen. Han jobber som forhandler av skrapjern i Yidda, Saudi Arabia.

- En hvilken som helst gift kvinne har lyst til å si «dette er min mann og han heter sånn». Men jeg må nok være mer realistisk, sier Felix-Browne.

Ifølge Felix-Browne var det hun som fridde til sin mann. Paret giftet seg både i Egypt og Saudi-Arabia.

- Han har ikke gjort noe galt
I intervjuet med The Times forteller kvinnen at Omar Bin Laden forlot Saudi-Arabia som barn når faren ble kastet ut av landet på grunn av sine radikale synspunkter. Omar bodde i eksil i Sudan og Afghanistan, der han var vitne til skapningen til al-Qaeda.

Felix-Browne sier at sin mann forlot Afghanistan før terrorattentatene i USA 11. september 2001. Omar var 19 år gammel og på vei til å bli en soldat i al-Qaeda, men han hoppet av fordi han ikke var enig med faren.

- Han fortale meg at han ikke har hatt kontakt med sin far siden har forlot Afghanistan sist. Men han savner sin far. Omar vet ikke om sin far står bak 11. september, sier Felix-Browne til den britiske avisen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen